De programmering van Roots & Roses is up to date en staat open voor alle aspecten van de Angelsaxische roots muziek.  De affiche is dan ook toonaangevend voor wat zich momenteel in deze muziekgenres afspeelt, zowel in Belgie als op de internationale scene. Zoals gewoonlijk speelt het festival zich af op twee podia. Het Roots-podium, waarop de meer « traditionele » groepen te zien zijn, en het « Roses » podium waar je het diepere en steviger  werk kan bewonderen. Headliners dit jaar zijn Fred & The Healers, Pokey LaFarge, Dream Syndicate, King Khan & The Shrines, en …  The Sonics!

Het volledige programma dit jaar

  • Roots podium: Little X Monkeys, The Henhouse Prowlers, Dom Flemons, The Excitements, Fred & The Healers, Pokey LaFarge
  • Roses Podium: Driving Dead Girl, White Cowbell Oklahoma, Big Sugar, The Dream Syndicate, King Khan & The Shrines, The Sonics !

Dit jaar zullen The Sonics, de peetvaders van de 60ies garage rock het festival afsluiten. Verder hebben we een evenwichtig programma, met een brede waaier aan ‘genres’ binnen de roots-muziek. Groepen die in de actualiteit staan zoals de spaanse ‘The Excitements’ met hun vintage soul, de te gekke ‘King Khan’ en zijn garage soul, ‘Pokey LaFarge’ en zijn zeer authentieke country blues.

Daarnaast staan er ook enkele ontdekkingen op het menu, zoals Dom Flemons, de zanger van Caroline Chocolate Drops, die solo zal spelen en het Canadese White Cowbell Oklahoma, die southern rock brengen. Andere groepen maken een come-back, soms na verschillende andere projecten. Zo is er Big Sugar, het boegbeeld van de Canadese Rock, The Dream Syndicate, een mythische groep uit de jaren 80 en natuurlijk Fred & the Healers, een rock trio van eigen bodem die deze maand een erg sterk nieuw album uitbrengen (Hammerbeatmatic) na bijna 10 jaar stilte.

Kijk ter kennismaking naar de clip van Roots & Roses, nieuwe single van Fred & The Healers

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Roots & Roses
Datum: 
donderdag 1 mei 2014
Locatie: 
Afspraak Lessen

Reservatie:

Meer over