Voor de liefhebbers van Pink Floyd en Genesis staat er in september een quadrafonisch geluidsysteem klaar om de indrukwekkende progrock-sound en geluidseffecten van RPWL over het publiek te laten neerdalen. De Duitse prog-sensatie RPWL, gooide al hoge ogen met haar album 'The RPWL Experience'. In het kader van hun tien-jarige bestaan komt de band in september 2010 naar Nederland.



RPWL is een Duitse vijfmansformatie die haar inspiratie duidelijk weet te halen uit de rijke historie van stadion-act Pink Floyd en symfo-reus Genesis. Hun debuut album "As God Has Failed" uit 2000, scoorde direct al hoge verwachtingen. Met een productie van ongeveer een album per jaar, is de band nu verworden tot een van de grote melodieuze neo-prog bands van dit moment.  Op het album "The RPWL Experience", uit 2008, gaan de heren verder met de ontwikkeling van hun eigen geluid. Eigentijdse geluidseffecten tillen de kleurrijke songs naar een hoger niveau. En zoals op zoveel albums, neemt de band ook weer een loopje met het verleden: de cover "Masters of War", wordt zodanig bewerkt dat alleen de tekst nog refereert aan de originele componist Bob Dylan. Daarmee levert RPWL opnieuw een compleet album uit met composities die met gemak het niveau van de gemiddelde Pink Floyd song halen. Het album krijgt wederom zeer goede kritieken en staat hoog genoteerd in de polls van de liefhebbers van het genre. Terecht wordt de band uitgenodigd op festivals over de gehele wereld. Hun live show met stilistische video beelden en het quadrafonische geluidssysteem is goed voor een zeer indrukwekkend avondje uit. De muziek ontroert, rockt maar ook hun muzikale grappen zijn hilarisch.


De band grijpt in 2010 het 10-jarig bestaan aan voor het uitbrengen van de dubbel-CD 'The Gentle Art Of Music'. Het eerste deel bevat een compilatie van studio-opnamen. Op de tweede CD zijn akoestische versies van ouder werk opgenomen. Aan de laatstgenoemde CD werd onder meer medewerking verleend door Ray Wilson, Tim Norris (van het London Symphony Orchestra) en Manu Delago.

10-sep de nieuwe Nor Heerlen
11-sep de Kade Zaandam
12-sep Poppodium W2 Den Bosch

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: