Sebastopol is het nieuwe & lopende project Marc Debroey (na een lange carrierepauze van ruwweg 20 jaar!). Voorheen aka Indicators, 7 A Nou, maar vooral Fat’s Garden (Les Disques du Crépuscule), of Burt Vegas & Combo. ‘Sebastol’ is voor de auteur een reis, een gelegenheid om veel van zich af te schrijven en een state of the union van zijn leven dusver- een leven vol van de geneugtes maar ook de excessen van het dagelijks bestaan.

Wat er uiteindelijk uitkomt is een tweeluik: een cd-versie (“Sebastopolis”) met vooral gezongen nummers die de heerlijke weemoed van Talk Talk, Thomas Dolby of The Blue Nile oproepen, en een vinylversie (“The Journey”) met overwegend instrumentale/electronische stukken die refereren aan uiteenlopende namen als Legowelt, Alessandro Cortini en John Carpenter. Aan het album werkten oa Geert Waegeman, Chantal Acda en Kloot Per W mee.

Het is een nummer dat ik schreef met de constante en donkere flow van informatie in gedachten waarbij iedereen nog maar 1 richting uitgaat, zich een weg ploetert door alle heisa, aanslagen, fanatisme, fundamentalisme. Kinderen gaan dood van de honger of worden uiteen gereten door explosieven. En iedereen loopt maar bang door, weg van dat alles tot aan het volgende lichtpunt: het WK voetbal de Ronde van om het even wat, trivia alom.

Het numer heeft eigenlijk geen moraliserende boodschap maar vraagt om ook eens naar links of rechts, of omhoog of naar achter te kijken: "Please Variate”. Als iedereen met oogkleppen op door multi mediale landschap - van FB, Snapchat, Instagram, Twitter, en zo voort - blijft lopen zal er niks veranderen, dus denk voor jezelf en vooral ‘Please Variate’. (Marc Debroey, aka Sebastopol)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over