Productiehuis SHELTER is met de voorbereidingen gestart voor een nieuwe fictiereeks voor VTM die draait rond het leven van oude én jonge mensen in een rusthuis. Onder meer Bruno Vanden Broecke, Sien Eggers en Gilda De Bal zullen een rol op zich nemen.

SHELTER is vooral bekend van comedy programma’s als M!LF, Benidorm Bastards, WAT ALS? en Helden Van Het Internet. Al deze programma’s zijn internationaal aan meerdere landen verkocht. Dat SHELTER nu ook de fictieweg inslaat, is nieuw. “Het is voor ons een gigantische uitdaging. We beseffen dat dit heel anders wordt dan wat we totnogtoe gedaan hebben, maar de goesting is groot en het idee té mooi om het niet te doen”, zegt SHELTER-baas en regisseur Tim Van Aelst.

SHELTER werkt momenteel aan de scenario’s en de opnameplanning. “Het is niet alleen Benidorm Bastards dat de inspiratiebron voor deze reeks is geweest”, legt Tim Van Aelst uit. “Je kan vandaag geen krant openslaan of er staat een bericht in over de vergrijzing én de zorgsector. Zelden krijg je een positief signaal uit die hoek te horen, terwijl er in ieder rusthuis dagelijks ook heel wat mooie en onverwachtse dingen gebeuren.”

Met deze reeks versterkt de VMMa zijn lokale fictie-aanbod. “Wij blijven inderdaad verder investeren in fictie van eigen bodem. We zijn alvast heel enthousiast over de pitch van het verhaal en geloven rotsvast in de creativiteit van het SHELTER-team”, aldus Gudrun Burie, hoofd van het Departement Fictie bij de VMMa. De serie zal te zien zijn bij VTM.

Intussen wordt bij SHELTER ook de laatste hand gelegd aan het tweede seizoen van WAT ALS?' dat in het voorjaar bij 2BE verwacht wordt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: