Liefhebbers van de betere singer-songwriters kunnen op 6 mei in de Antwerpse Arenbergschouwburg terecht voor een concert van Joshua Radin, die er zijn zesde cd “Onward and Sideways” komt voorstellen.

De kans dat je in het verleden onbewust een nummer van Joshua Radin hoorde, is zeer reëel. Al meer dan 75 keer kreeg zijn doorleefde muziek een prominente plaats op de soundtrack van een Zach Braff film of televisieserie waaronder Bones, Grey’s Anatomy, House M.D., Scrubs, Brothers & Sisters, Cougar Town en One Tree Hill. In 2008 speelde hij zijn breekbare liedjes live op het huwelijk van Ellen DeGeneres en Portia de Rossi.

Hij deelde het podium met onder andere Sheryl Crow, Tori Amos en The Script. De single “I’d Rather Be with You” (uit de cd “Simple Times” uit 2008) werd met enige vertraging ook in Europa een bescheiden hit.

Joshua werd in 1974 in Cleveland, Ohio geboren, studeerde plastische kunsten en bracht in 2006 zijn debuut “We Were Here” uit dat meteen een hit werd op de iTunes Folk Charts. Zijn tweede cd “Simple Times” was opnieuw een schot in de roos. Na het meer rock getinte “The Rock and the Tide” keert Radin in 2012 op “Underwater” terug naar zijn ware roeping: intimistische, melodieuze folk-pop. Op “Wax Wings” (2013) combineert hij de uitbundigheid van een Jack Johnson met de ingetogenheid van een Josh Ritter.

Begin 2015 verschijnt “Onward and Sideways” met onder andere het opgewekte “Beautiful Day”, een duet met Sheryl Crow. Het belooft een hartverwarmende avond te worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Joshua Radin
Datum: 
6 mei 2015
Locatie: 
Arenbergschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

Meer over