The Sisters of Mercy is eerste headliner

Na een pauze van 4 jaar is SINNER’S DAY terug! Het indoorfestival vond van 2009 tot 2011 plaats in de Ethias Arena en gooide hoge ogen met headliners als The Cult, Echo & the Bunnymen, Patti Smith, The Human League , Anne Clark en The Selecter. Keer op keer wist SINNER’S DAY tot 10.000 bezoekers te lokken.

Zondag 20 november wordt de Ethias Arena in Hasselt opnieuw het episch centrum voor iedereen die houdt van het beste van new wave en punk. De organisatie pikt de draad weer op waar het festival in 2011 gestopt is. Met dezelfde opzet, nl. het beste aanbod op vlak van new wave en punk. Voor deze 4de editie pakken de organisatoren alvast uit met een eerste naam van formaat ! Niemand minder dan de Britse THE SISTERS OF MERCY zullen hun opwachting maken in Hasselt.

De groep staat al lang op het verlanglijstje van SINNER’S DAY en hun trouwe aanhang. THE SISTERS OF MERCY waren en zijn nog steeds een van de meest baanbrekende Britse groepen van de jaren ’80. De groep rond Andrew Eldritch werd opgericht in 1980. Met hun wortels stevig in de postpunkbeweging, worden ze gezien als één van de grondleggers van de new wave. In 1992 scoorden ze een monsterhit met een remake van hun classic ‘Temple of Love’. Nummers als ‘This Corrosion’, ‘Lucretia My Reflection’, natuurlijk ‘Temple Of Love’ maar ook ‘Body And Soul’, ‘Alice’ en ‘Marian’ werden hits en blijken ook nu, 30 jaar na datum, nog steeds niets aan kracht te hebben ingeboet. De band staat nog steeds op scherp en dat bewees het begin dit jaar nog tijdens 2 uitverkochte concerten in de AB.

De overige namen worden vanaf nu mondjesmaat bekendgemaakt. Elke dinsdag en vrijdag zal er een naam worden vrijgegeven, maar de organisatie bevestigt dat het een mooie en indrukwekkende affiche gaat worden

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
4e Editie Sinner's Day
Datum: 
Zondag 20 november 2016
Locatie: 
Ethias Arena, Hasselt

Reservatie:

Meer over