© Edwin Houdevelt

Maandagavond organiseerde Radio 1 nogmaals een speciale editie van de Radio 1 Sessies. Na de speciale Bob Dylan en Beatles edities was het nu de beurt aan The Rolling Stones. The Rolling Stones bestaan ondertussen 50 jaar , zanger Mick Jagger en legendarische gitarist Keith Richards worden beide dit jaar 70. Redenen genoeg dus om dit jaar een Radio 1 Stones Sessie in elkaar te steken. De Radio 1 Stones-band werd vervoegd door o.a. Stijn Meuris, Helmut Lotti , Arno en -natuurlijk niet te missen op een avond als deze- Guy Swinnen en Willy Willy van The Scabs. Deze laatste worden wel eens meer de Belgische Rolling Stones genoemd, dus mochten ze hier niet ontbreken. Goede muziek en prachtige artiesten, de perfecte ingrediënten voor een geslaagde uitverkochte avond in het Openluchttheater in Antwerpen. Al dreigde het slechte weer daar even roet in het eten te gooien, want de sluizen van de hemel werden ook boven het Rivierenhof opengezet. Maar gewapend met een aangeboden oranje regenponcho lieten de 2000 toeschouwers zich niet zo maar weg jagen.

Jan Hautekiet was de Radio 1 presentator van dienst en nodigde één voor één alle gasten uit op het podium en zo ook op de radio. Stef Kamiel Carlens mocht de spits afbijten maar het waren vooral de nummers “Too Tough” en “ Midnight Rambler”, die hij later op de avond bracht, die indruk achterlieten. Paul Michiels –die we ook al zagen tijdens de Beatles Sessie- bracht o.a. “Ruby Tuesday”, maar hij vergezelde de andere artiesten ook vaak op mondharmonica. Rijzende ster Reena Riot – finaliste Humo’s Rock Rally 2012- was dan weer op haar best tijdens het blues nummer “You Gotta Move”. De sfeer zat er goed in en het kostte het publiek dan ook geen enkele moeite om de ‘Ooh Ooh’s’ mee te zingen toen Stijn Meuris met zijn rauwe stem “Miss You” bracht. Reena Riot was niet de enige vrouw die vooraan op het podium stond, ook Few Bits –zij bracht o.a. “Playing With Fire”- en An Pierlé waren van de partij. Pierlé bracht een ijzersterk “Gimme Shelter”. Arno was weer zijn geweldige zelve wanneer hij verkondigde dat hij nog nooit eerder had opgetreden voor zoveel kapotjes, aka de oranje regenponcho’s. “Mothers Little Helper” was een traag nummer dat op Arno’s lijf geschreven leek.

‘Sticky Fingers’ was een album waar veel nummers van werden gebracht. Guy Swinnen en Willy Willy brachten “Dead Flowers” en “Wilde Horses”. Johannes Verschraeve van The Van Jets bracht dan weer “Sister Morphine”. Johannes ging meteen verder met “Jumping Jack Flash” en zette daarmee het grootste dansgedeelte van de avond in gang. Helmut Lotti kwam ook nog langs met zijn versie van “Paint It Black”. Het hoogtepunt van de avond werd toch wel “Sympathy For The Devil” waarbij alle artiesten op het podium stonden en Guy Swinnen het allerbeste van zichzelf naar voor bracht. De Radio 1 Stones Sessie was meer dan een geslaagde avond waar de regen en de kou geen domper op konden zetten! Het was trouwens ook een goede opwarmer voor meer van The Scabs, nu vrijdagavond 28 juni in het Openluchtheater. (kijk voor tickets op www.openluchttheater.be)

Wij kijken alweer uit naar de volgende special van de Radio 1 Sessies, benieuwd naar wie dan het eerbetoon zal gaan! (EV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: