De temperatuur in het 'repetitiekot' van het Fakkelteater is gevoelig aan het stijgen. De cast en regisseur Martin Michel zijn dan ook keihard aan het werken aan de nieuwe musical LELIES. Deze voorstelling heeft best een dramatische, gevoelige en misschien zelfs taboe-doorbrekende verhaallijn die heel wat van de acteurs eist. De personages vragen dan ook om flink wat uitdieping en daar zijn de repetities natuurlijk meer dan noodzakelijk voor. De verwachtingen liggen hoog. De mannen willen er helemaal klaar voor zijn tegen de wereldpremière op 20 november in de Rode Zaal.

De Mannen zijn Hans Peter Janssens, Door Van Boeckel, Timo Descamps, Ara Halici, Sébastien De Smet, Laurenz Hoorelbeke, Mathew Michel, Christian Celini en Leendert De Vis onder muzikale leiding van Pol Vanfleteren en een zevenkoppig orkest. Martin Michel regisseert/coacht dit gevarieerde én getalenteerde heerschap richting wereldpremière. De pers krijgt alvast een beeld van dit werkproces tijdens de OPEN REPETITIE op 8 november om 14 uur in het Fakkelteater.

Hoge verwachtingen
Gezien de bijzondere en gedurfde verhaallijn, een creatief dream team met Michel, Blom en Verhoeven, een 7-koppig orkest o.l.v. Pol Vanfleteren, een topbezetting met ervaren en jonger talent in de cast, het vertrouwen van de Vlaamse Gemeenschap d.m.v. een stevige projectsubsidie en het initiatief van producent JudasTheaterProducties dat toch stilaan een kwaliteitslabel mag genoemd worden voor de meer alternatieve, kleinschalige musical of muziektheater, durven we de lat erg hoog te leggen voor deze productie... Het publiek mag rekenen op ontroering, onsterfelijke muziek en beresterke vocale én acteerprestaties... Luister alvast naar DE LEEGTE IN MIJ als voorproefje : http://www.youtube.com/watch?v=Y-ld1KUQV2Q

Het verhaal is beklijvend, tijdloos en soms toch razend actueel: Schrijver Allard Blom, Componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel baseren zich op het toneelstuk "Les Feluettes" van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Het speelt zich af in de jaren 50. Een groep gevangenen o.l.v. de oude Simon Doucet voeren een toneelstuk op ter ere van Bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit in een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang, onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly. Wereldwijd was dit toneelstuk van Bouchard te zien in meer dan 40 landen. In 1996 werd het verfilmd door de Canadese John Greyson en was het niet onverdienstelijk op verschillende internationale filmfestivals, waaronder een Genie Award voor Beste Film. Bouchard komt ook naar de première op 20 november in de Rode Zaal.

Sneak preview voor het grote publiek
We hebben goed nieuws voor de echte musical fans of diegenen die er heel vroeg willen bij zijn... Er waren nogal wat mensen ontgoocheld omdat er geen plaatsjes beschikbaar meer zijn voor de première op zondag 20 november. Daarom heeft de producent beslist om 150 zitjes in verkoop te zetten van de avant-première op zaterdag 19 november om 20u30. Het gaat dus om een beperkt aantal plaatsen en dit betekent dat deze geste er eentje is voor de snelle beslissers.

Niet te missen vanaf 20 november in de Rode Zaal van het Fakkelteater!
“Lelies” zal op 20 november 2011 in première gaan in de Rode Zaal van het Fakkelteater
en spelen tot en met 30 december 2011.
Een productie van Judast TheaterProducties (www.judastheaterproducties.be)
Meer info op : www.lelies-demusical.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: