In de week van 28 maart krijgt Sofie Dumont een gast in haar keuken die niets liever doet dan mannen én vrouwen imiteren: Tegen De Sterren Op-acteur Chris van Espen. Chris kan best wat kooktips gebruiken van Sofie, want zijn culinaire kennis is niet erg uitgebreid. Zo geeft hij toe dat zelfs een ei bakken een uitdaging is voor hem. Sofie weet dus wat haar te wachten staat deze week.

Op maandag 28/03 reist het duo samen terug in de tijd. Sofie maakt een gerecht klaar uit Chris’ prille jeugdjaren: een ovenschotel met witloof, witte koolpuree en chipolata. Ondertussen vertelt de acteur over de kwajongensstreken die hij vroeger uithaalde op school.

Dinsdag 29/03 wordt een zware beproeving voor Chris. Hij heeft een grondige hekel aan spruiten, zelfs de geur ervan bezorgt hem koude rillingen. Sofie schotelt hem met haar maaltijd van geroosterde spruiten, peer, feta en humus dus zijn grootste nachtmerrie voor. Kunnen de smaken Chris toch op andere gedachten brengen?

Chris is verzot op de Amerikaanse keuken. De oceaan oversteken ziet Chris echter niet zitten, want hij heeft enorme vliegangst. Daarom tovert Sofie op donderdag 31/03 Amerika op hun bord met honingribbetjes, aardappel in de schil en witte kool salade.

Afsluiten doet het duo op vrijdag 01/04 met twee zoete snacks: sweet chili popcorn en stervormige gemberkoekjes. Of hoe men het weekend goed kan inzetten…

OP HET MENU

  • Op maandag 28/03: witloofschotel met chipolata en witte koolpuree
  • Op dinsdag 29/03: geroosterde spruiten met peer
  • Op woensdag 30/03: plukbrood met kaas
  • Op donderdag 31/03: honingribbetjes met witte koolsalade
  • Op vrijdag 01/04: gemberkoekjes en sweet chili popcorn

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: