Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 mei 2015 laat Sofie zich achter het fornuis in De Keuken van Sofie bijstaan door Familie-actrice en het metekindje van Ronny Mosuse: Cathérine Kools. Zij is een hele week lang haar nieuwe souschef… en ze is daar heel blij om. Cathérine kookt graag en vooral gezond. Dat begon in haar jeugd toen haar mama besloot om voortaan macrobiotisch te eten. Om het foodie Cathérine helemaal naar haar zin te maken, zorgde Sofie ervoor dat alle ingrediënten deze week biologisch zijn.

Hoewel de macrobiotische gewoonten van mama Kools aanvankelijk niet met applaus werden onthaald, heeft Cathérine de gewoonte van haar mama toch overgenomen. Ze is heel bewust bezig met gezonde voeding en geeft tegenwoordig zelfs kooklessen en workshops in de macrobiotiek. Ook Sofie is geïnteresseerd in deze gezonde eetgewoonten en besluit daarom niet ‘op grootmoeders wijze’, maar wel ‘op moeders wijze’ te koken op maandag 4 mei. Het wordt een supergezonde Marokkaanse sandwich met lamshamburger.

Op dinsdag 5 mei bereiden de dames kippenreepjes met groenten in de wok en roquefortsaus, een gerecht dat Cathérine theoretisch gezien niet graag eet. Toch waagt Sofie opnieuw haar kans om haar kookgaste te overtuigen. Tot de lievelingsgerechten van de souschef deze week behoren ook de Vlaamse klassiekers. Sofie kiest daarom op woensdag 6 mei heel seizoensgebonden voor asperges à la flamande met rauwe ham en radijsjes. Naast haar kookkunsten, haalt Cathérine vandaag tussendoor ook haar zangkunsten boven.

Op donderdag 7 mei neemt Sofie haar gaste mee naar de Amerikaanse straten en het daarbij horende streetfood van Cathérines favoriete stad: New York. Vreemd genoeg kiest Sofie voor een burger… zonder vlees: een veggie noedel-portabellaburgers. Zelfs foodie Cathérine heeft deze creatie nog nooit eerder gegeten. Op vrijdag 8 mei sluiten de dames af met een hemelse, maar tegelijk uiteraard ook gezonde zoete zonde: mousse van banaan, aardbeien en quinoacrunch.

De keuken van Sofie, elke weekdag bij vtm:

  • Op maandag 04/05: Op Grootmoeders wijze - Marokkaanse sandwich met lamshamburger.
  • Op dinsdag 05/05: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Kippenreepjes, groenten in de wok en roquefortsaus.
  • Op woensdag 06/05: Lievelingsgerecht - Asperges à la flamande met rauwe ham en radijsjes.
  • Op donderdag 07/05: Op reis - Veggie noedel-portabellaburgers.
  • Op vrijdag 08/05: Zoete zonde - Mousse van banaan, aardbeien en quinoacrunch.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: