De groep bestaande uit Sylvie Kreusch, Laurens Mariën, Benjamin Cools, Jasper Segers en Ferre Marnef, werd pas in 2012 opgericht maar wist zich in amper twee jaar tijd met zijn “psychedelische dreampop” in de spotlights van de huidige alternatieve mainstream te worstelen. In 2013 kwamen ze als winnaars uit de bus van Studio Brussel’s “Nieuwe Lichting”. Dit o.a. door de ijzersterke eerste single African Fire, een magistrale versie van Gabriel Rios’ Broad Daylight én de intrigerende podiumprésence van frontfrouw Sylvie Kreusch. Ook kaapten ze de –door Cutting Edge uitgereikte- “Talent van het Jaar” Award weg. Hun debuutsingle African Fire was datzelfde jaar overigens het 3de meest gedraaide nummer op Studio Brussel. Sindsdien is de band niet bij de pakken blijven zitten en hebben ze hard gewerkt aan nieuw materiaal, waaronder hun tweede single New Housie, meteen goed voor 13 weken playlist bij Studio Brussel.

Ook live gaat het Soldier’s Heart voor de wind en deed de band de afgelopen twee jaar een pak ervaring op met spots in België op o.a. Leffingeleuren, Pukkelpop, Boomtown en vele andere podia. Ook aan het buitenlandse hoofdstuk wordt er geschreven; zo tourde Soldier’s Heart in 2014 doorheen Europa in het voorprogramma van Balthazar; pikten ze supports mee van klinkende namen als dEUS, Willis Earl Beal, The Naked And Famous, Crystal Fighters en Youth Lagoon, BRNS, SOHN, Polica, … en speelden ze in Japan.

Eind oktober 2014 speelde de groep 2 shows op het CMJ Music Marathon (New York). In de VS mag de band sinds dan genieten van airplay, met beide singles in rotatie op een aantal grotere college radio’s. 13 december stond Lissabon op het programma met de laatste ronde van het Termómetro Festival – zeg maar de Portugese Rock Rally. Soldier’s Heart sleepte hier als winnende band een plaatsje op de affiche van het NOS Alive Festival 2015 (vroeger Optimus Alive) in de wacht, één van de grootste Portugese zomerfestivals. Ze staan er deze zomer naast onder andere Stromae, Sam Smith, Alt-J, James Blake, James Bay en Disclosure. Eerder dit jaar was de band op 14 en 15 januari 2015 in Groningen te gast op Eurosonic Noorderslag, hét prestigieuze jaarlijkse event van de Europese muziekindustrie en voor menig artiest een belangrijke stap naar internationale faam.

De Antwerpse band tekende eind vorig jaar een contract bij Universal Music Belgium. Het eerste resultaat van deze samenwerking is hun EPSoldier’s Heart’, gevolgd door een full album na de zomer.

TRACKLISTING:

  1. Ears & Eyes
  2. Echo Woods
  3. African Fire
  4. Honey

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over