Glitterhouse presenteert nieuw Spain album, Carolina, op 3 juni

De winter is voorbij! Tenminste, wel als je de wisseling van seizoenen ophangt aan de nieuwe release van Spain. Na een break van ruim twee jaar verschijnt op 3 juni het nieuwste album Carolina via Glitterhouse Records. Het album verschijnt in de Benelux via Suburban.

Carolina is een album vol met overdenkingen voor een mooie zomeravond; een uitnodiging aan de eettafel van zanger Josh Haden en een kijkje in zijn verleden: “I wanted to get back to my musical family roots of country and of my dad who passed away two years ago. This is the first album I released since my dad died,” Aldus Josh Haden. De vader in kwestie is Charlie Haden, een van de belangrijkste contrabassisten van de 20e eeuw. Hij overleed in 2014 en was betrokken bij de totstandkoming van alle albums van Spain.

Opgericht in 1993 heeft Spain over de jaren heen een grote stempel gedrukt op de „slowcore“. In 1995 braken ze internationaal door met het debuutalbum The Blue Moods Of Spain. Daarna bracht de band nog twee albums uit om vervolgens 13 jaar geen nieuw werk te releasen. In 2012 maakte de band zijn debuut op Glitterhouse Records.

Carolina werd opgenomen en deels ingespeeld door Kenny Lion, die al ruim vier decennia tourt met artiesten als Bruce Springsteen, Lemonheads, Joe Walsch, Sting en NoFX.

In mei en juni toert Spain door Europa met maar liefst zes shows in de Benelux.

live:

  • 08 juni - NL-Amsterdam, Melkweg
  • 09 juni- NL-Groningen, Vera
  • 10 juni - BE-Antwerpen, Trix
  • 11 juni- NL-Den Haag, Paard van Troje

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over