30 Belgische artiesten herinterpreteren de iconische Stormtrooper helm ter gelegenheid van Star Wars Day op 4 mei

Op 4 mei wordt Star Wars Day gevierd, een dag die fans over de hele wereld zelf hebben uitgeroepen tot hun fandag. Waarom net op die datum? Vertaal ‘4 mei’ naar het Engels en je weet genoeg: May the 4th be with you is gewoon een leuke woordspeling op de klassieke Star Wars slogan May the Force Be With You. Om Star Wars Day op gepaste wijze te vieren in België dit jaar, organiseert Walt Disney die dag de Star Wars Legion tentoonstelling in Brussel.

Star Wars Legion startte begin 2014. Het was een gezamenlijk project tussen verschillende creatievelingen van The Walt Disney Company, werkzaam bij Lucasfilm, Industrial Light and Magic, Marvel, Pixar en enkele street artists. Zij botvierden hun creativiteit op een mini-versie van de iconische Stormtrooper helm. Niet minder dan 300 Stormtrooper helmen werden gecustomized tot heel diverse kunstwerken in amper drie weken tijd!

De resultaten werden getoond in de Robert Vargas Gallery in Los Angeles en de tentoonstelling was zo’n overweldigend succes dat het Star Wars Legion project een eigen leven is gaan leiden. Walt Disney België vroeg daarom aan 30 Belgische artiesten om ook een Stormtrooper helm te customizen en op die manier een Belgisch vervolg te breien aan het Star Wars Legion project.

En die Belgische artiesten zijn niet van de minste. Zo pakt ontwerper Eric Beauduin zijn helmpje in met gerecycleerd leder en wordt de Stormtrooper plots een stoere fashionable motard en zetten juwelenontwerpers Ludovic Colpaert en Flor Janssens van Atelier 11 de Stormtrooper metalen Mickey-oortjes op. Kunstenaar Benjamin Spark tooide de Trooperhelm met Disneypersonages zoals Doornroosje, de kreeft Sebastiaan uit De Kleine Zeemeermin en drie dwergen uit Sneeuwwitje. In totaal worden er 30 bewerkte Stormtrooper helmpjes getoond.

“Met de Star Wars Legion tentoonstelling willen we bij Walt Disney creatief Belgisch talent in de kijker zetten”, aldus Peter Fitton, Country Manager van The Walt Disney Company in België.

De resultaten zijn te zien op woensdag 4 mei in het oude atelier van Christophe Coppens op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel. De Belgische Star Wars Legion tentoonstelling is een echte flash-tentoonstelling. Je kan ze enkel die dag bezoeken (gratis) tussen 10u en 20u, daarna zullen ze terug te vinden zijn op www.starwarsbelgie.be.

Volledige lijst artiesten:

Charles Kaisin, Adil El Arbi & Bilall Fallah, Alice Springs, Benjamin Spark, Bert de Geyter, Carole Wilmet, Claire Laffut, Clio Goldbrenner, Damien Ravn, Denis Meyers, Elfi De Bruyn, Théa by Emilie Duchêne, Eric Beauduin, BURP, Tom De Poortere for Essentiel Antwerp, Baroness O., JangoJim, KRJST, La Perla Tattoo, Léo, Atelier 11, Ministry of Mass, Sophie Rollier, StudioSinth, SVNTY, Uber and Kosher, Michel Verpoorten, Frédéric Delauw, Marlon Van Mol, Doriane Van Overeem

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over