Stichting Popmuziek Limburg, het Platform Limburgse poppodia (de zeven grote Limburgse poppodia) en het RUIS Festival bundelen hun krachten en lanceren een gloednieuw podium op het Venlose RUIS Festival: de ‘RUIS uit Limburg’ stage. Deze samenwerking komt voort uit een gezamenlijke behoefte om de dance-cultuur in Limburg te ondersteunen en meer in de spotlights te zetten.

De ‘RUIS uit Limburg’ stage vormt een nieuwe spot op het dance-festival RUIS dat plaatsvindt op 22, 23 en 24 mei in Venlo. Het programma voor het podium zal tot stand komen onder leiding van twee dance-programmeurs die werkzaam zijn in de Limburgse pop- en dancescene: Maurice Laven (Nieuwe Nor) en Tim Gaal (Grenswerk). ‘Er gebeurt de laatste jaren ontzettend veel op dance-gebied in onze Provincie en in de poppodia en alles op een bijzonder hoog niveau,’ zegt programmeur Tim Gaal. Het podium zal daarom ook met name plek bieden aan Limburgse DJ’s en acts die zich reeds in de kijker hebben gespeeld.

Tevens wordt er gezorgd voor een provinciale spreiding binnen de programmering. De deelnemende podia Muziekgieterij (Maastricht), Nieuwe Nor (Heerlen), Volt (Sittard), Muziekcentrum de Bosuil (Weert), ECI (Roermond), Limburgzaal (Heerlen) en Grenswerk (Venlo) zullen allen een bijdrage leveren aan de line-up door aanstormend talent uit de regio en hun favoriete ‘lokale helden’ aan te dragen. De programmering wordt eind april bekend gemaakt.

RUIS is een ‘edgy’ festival dat qua programmering en uitstraling continu de grenzen opzoekt. RUIS festival vindt plaats op 22, 23, 24 mei. Voor meer info zie: www.ruisfestival.nl of www.spl.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: