Sziget Festival viel woensdagavond in de prijzen tijdens de prestigieuze European Festival Awards. Het Hongaarse festival won in de categorie 'Take a Stand' en werd daarmee geroemd om de betrokkenheid en het op de kaart zetten van sociale en maatschappelijke kwesties. De uitreiking vond plaats tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De jury prijst Sziget omdat het belangrijke vraagstukken als klimaatverandering, migratie, mentale gezondheid en innovatie aan weet te kaarten gedurende het festival. Daarnaast erkent de jury de toewijding aan het bevorderen van tolerantie, acceptatie en inclusiviteit en het vieren van de diversiteit. Dit is met name van groot belang in een Europese regio waar dergelijke kwesties onder vuur liggen.

Tamás Kádár, CEO van Sziget Festival, zegt: “Sinds ons begin staat Sziget voor acceptatie, tolerantie en individuele vrijheid. Deze waarden, die het ‘DNA van Sziget’ vormen, uiten we onder meer met The Island of Freedom, Love Revolution en het onlangs gelanceerde Free to Be. Al dertig jaar zijn dit belangrijke fundamentele principes van ons festival.’’ Sziget werd onlangs ook al geprezen om haar duurzaamheidsinitiatieven en daarvoor beloond met de ‘A Greener Future-certificering’.

Sziget Festival vindt plaats van 7 tot en met 12 augustus in Boedapest, Hongarije. De eerste namen zijn al bekend: onder andere Fred again.., Martin Garrix, Sam Smith en Stormzy maken hun opwachting. Full Festival Passes, 3-Day Passes en Under 21 Tickets zijn te vinden op szigetfestival.com/tickets.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over