Vanavond wordt een hoogdag voor onze politici. Na een intensieve campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen moeten de boegbeelden van alle partijen van hot naar her voor reacties, studiogesprekken en een pint om de overwinning te vieren… of om het verlies te verteren.

Maar onze politici kunnen natuurlijk niet overal present zijn. Daarom neemt de cast van Tegen de Sterren Op het op zondagavond 14 oktober even over in Tegen de Stemmen Op, een special met de leukste persiflages van politieke figuren, naar aanleiding van de verkiezingen die het hele land in de ban houden.

Terwijl de echte Bart De Wever zich klaarmaakt om terug te blikken op de voorbije dag, gaat de Ivan Pecnik-versie op bezoek bij Sonja Kimpen (Barbara Sarafian). Onder embargo kunnen we je vertellen dat haar tips duidelijk gewerkt hebben. Om verlost te geraken van de verkiezingskoorts, gaat Inge Vervotte (Clara Cleymans) shoppen en slaat Elio di Rupo (Walter Baele) aan het dansen in Sterren op de Dansvloer. Terwijl Linda De Win (Clara Cleymans) naar Villa Politica trekt en verbaal slaags geraakt met Siegfried Bracke (Ivan Pecnik), laat defensieminister Pieter De Crem (Walter Baele) alle politieke heisa aan zich voorbij gaan en maakt hij reclame voor zijn nieuwe zonnecrem.

Dit, en nog veel meer, in de special Tegen de Stemmen Op: een ludieke adempauze voor de echte politici én de kijker.

Tegen de stemmen op vanavond om 21.10 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: