Een ijsje gemaakt van het smeltende ijs op een berg in Afrika, een kopje koffie van 440 euro gemaakt van bonen die al eens zijn verteerd door een kat in Indonesië, of truffels uit Italië die in London aan drie keer de aankoopprijs geserveerd worden. Voor miljardairs is alleen het duurste goed genoeg, ook op hun bord. Ze willen alleen het meest exclusieve eten en dat mag wat kosten. Vooral in London, de stad waar de meeste miljardairs wonen, boomt de markt van het exclusieve eten. Op dinsdag 30 juni 2015 wordt in Telefacts Zomer een blik geworpen op deze business.

“Ik heb het duurste ijs ter wereld gevonden, omdat ze het water halen van een smeltende ijskap van de top van een berg in Afrika.” aldus Colin Barnett, chef van een cateringbedrijf dat maaltijden regelt voor privévliegtuigen. Barnett: “Op een gewone vlucht kost een maaltijd standaard ongeveer €1,35 tot €2,70 en in eerste klasse kost het tussen €5 en €13 euro. Bij ons gaat het gemiddeld om €340 tot €1.350 per persoon.”

In Londen proberen veel bedrijven geld te verdienen aan zeldzame producten en doen ze alles om hun veeleisende klanten tevreden te stellen. Vaak begint het bij de bron: de dieren. De Wagyy-koe krijgt bijvoorbeeld bier of sake en wordt gemasseerd om de smaak te verbeteren. Ole Hanssen heeft dan weer een speciaal procedé om zalm te roken en speelt steeds jazzmuziek voor zijn zalm. Ook dat zou volgens hem de smaak verbeteren…

Aan tafel met de allerrijksten: op dinsdag 30 juni 2015 om 22.10 in Telefacts Zomer bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over