Tentoonstelling in Antwerpen telt al meer dan 37.500 bezoekers sinds opening

Sinds de opening van de expo ‘The Art of Bansky’ op 14 januari, kwamen er al meer dan 37.500 bezoekers over de vloer in de Stadsfeestzaal. Omwille van het grote succes en om aan de grote vraag naar tickets te voldoen, blijft de expo twee maanden langer dan voorzien. Tot 7 mei kan je de kunstwerken van Banksy bewonderen.

De expo is élke dag – ook op zondag, open. Vooral in het weekend trekt de tentoonstelling veel nieuwsgierigen. Banksy combineert donkere humor met achterliggende politieke boodschappen en maatschappelijke thema’s, wat hem tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd heeft gemaakt.

Curator Steve Lazarides bracht de werken van ’s werelds meest beroemde – of beruchte – straatkunstenaar samen. Naast andere gekende werken van Banksy selecteerde Lazarides een paar van zijn meest spraakmakende en actuele werken, waaronder ‘Girl with Balloon’, ‘Kate Moss’ en ‘Media’. Alle werken in de tentoonstelling The Art of Banksy zijn originele werken of zeefdrukken in beperkte oplage van de hand van Banksy zelf, stuk voor stuk uniek qua vorm. In totaal telt de expo meer dan 80 originele stukken uit de collectie van 40 verzamelaars.

Over Banksy

Wie exact achter het pseudoniem Banksy schuilgaat, is al jaren een groot mysterie. De Brit weet met humoristische, politiek getinte en enigszins provocerende werken, die hij wereldwijd in de openbare ruimte plaatst, de gevestigde orde op te schudden. Veelal door met stencils afbeeldingen en teksten op muren te spuiten (onder meer aan de Palestijnse zijde van de scheidingsmuur met Israël), maar vaak ook door onder de neus van curatoren zijn werken eigenhandig in musea op te hangen, zoals het Metropolitan in New York en het British Museum in Londen. Zijn laatste grote werk was het vervallen 'anti-pretpark' Dismaland, dat in de zomer van 2015 langs de Britse kust nabij Bristol werd opgetuigd. Eind maart 2017 opent hij het ‘Walled Off Hotel’ in Palestina met ‘het slechtste uitzicht ter wereld’: vanuit alle kamers kijk je uit op de controversiële afscheidingsmuur aan de grens met Israël.

Praktisch:
Nog tot 7 mei

Shopping Stadsfeestzaal, Meir 78, 2000 Antwerpen

Alle dagen open, ook op zondag van 11u00 tot en met 19u00

De laatste tickets worden aan de kassa van Shopping Stadsfeestzaal om 18u30 verkocht. De expositie sluit om 19u00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: