In 2010 bracht Hermanos Inglesos, het Belgische dj-duo dat bestaat uit de broers Didier en Cedric Engels, hun LP ‘The Wander Of You’ uit. Met singles als ‘Mastermind’ (dook op in sets van Erol Alkan, Fake Blood en Tiga) en ‘Wanderland’ (kreeg airplay op BBC Radio 1, de poëtische animatieclip haalde meer dan twee miljoen views) was dat album het orgelpunt van een rollercoaster ride waarin de broers waren beland nadat ze in 2004 de Diesel-U Music hadden gewonnen. Hun avontuurlijke sets leverden hen een residency op in Culture Club, after shows en private party’s voor iedereen van The Cure tot Sonic Youth en Sienna Miller tot Caroline van Monaco, en remixen voor o.a. Yeasayer, The Temper Trap, Crystal Fighters, Hurts en Digitalism.

En toen was er niets meer. Althans, zo leek het de voorbije drie jaar. Cedric, de jongste van de broers, trok naar Londen om er sound and audio engineering te studeren. Didier nam in z’n vrije tijd z’n akoestische gitaar weer op.

Cedric: “Ons album ‘The Wander of You’ was heel beatgericht, maar in ons hoofd waren we toen al bezig met melodieën. Die plaat was het einde van een fase.”

Didier: “We hebben twee jaar niet gedraaid, bewust. Het nachtleven was veranderd door de EDM-rage, die focust op pieken. Terwijl wij old school dj’s zijn die een verhaal willen brengen, een hele nacht. Ik heb heel veel gitaar gespeeld, als vroeger toen ik in groepjes zat. Zonder plan kwamen er songs.”

Anno 2014 is Hermanos Inglesos helemaal klaar om opnieuw aan de slag te gaan.  Niet enkel als dj’s maar ook als songwriters en producers. Na remixes voor o.m. The Happy en Hooverphonic te hebben gemaakt is het tijd voor hun eigen nieuwe single. 'The Fastlane’ is de perfecte illustratie van het nieuwe Hermanos-geluid: een poppy clubtrack met pakkende vocals en beats, die ook als akoestische song overeind blijft.

De uit Berlijn afkomstige maar in Londen residerende zangeres I Am Harlequin verzorgt de vocals op ‘The Fast Lane’. Naast de radio edit is er ook een remix van het Franse house icoon Alex Gopher (de man achter o.m. superdiscount, prix-choc en de wereldhit ‘The Child’). Hermanos Inglesos is het begin van het tweede luik in het verhaal van de broers Engels.

Check ook de video van The Fastlane: http://www.youtube.com/watch?v=IIntGMqTXQg

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: