Mooi, hard – en puur. Met ͚Heartbreak Hi͛ presenteert The LVE een verzameling songs over gebroken harten en dromen. Met veel aandacht voor groove en harmonie –doordrongen van de warme, dromerige LVE-gloed. En vandaag lanceert de band 'Heartbreak Hi' - de single.

Lazy synths, ingehouden gitaar en bas, zangpartijen die omschreven worden als 'Lou Reed in een goed humeur' of 'Eels van bij ons'. De VPRO zegt 'een niet te missen band voor fans van Beach House en Oh Wonder'.

'Heartbreak Hi' doet denken aan de 80ies: de warme synth, de drumsample of de gedempte Sting-achtige gitaarpartij. Maar meer dan een 80ies song is 'Heartbreak Hi' een ultieme The LVE-song: sfeer, melancholie, een gevoel. Een song over aan de kant staan, aan de zijlijn staan, niets kunnen doen. Een vreselijk gevoel van onmacht waar we spijtig genoeg soms mee te maken krijgen.

Check 'Heartbreak Hi' opYouTube, of via Soundcloud . En natuurlijk op Spotify.

Enkele reacties

  • CHAOS Music Magazine (NL): ““‘Heartbreak Hi’ klinkt als een bos in de herfst: met opfladderende bladeren, regendruppels die in je nek vallen, maar waarbij de zon regelmatig door de bomen schijnt. “
  • Muzine.nl (NL): “Om door een ringetje te halen; geen inzinking. Ingehouden, swingend, herfstig moois.”
  • De ongeletterde wanhoop: “Zes songs lang weet de band te betoveren op een manier die geruisloos de playlists van Radio 1, Studio Brussel en MNM hoort te veroveren (in een ideale wereld). Zonder dissonantie of moeilijkdoenerij laveert het Antwerpse zestal doorheen gitaren, drums, zuivere popmelodieën en catchy hooks.”
  • WoNoBlog (NL): “The LVE is back with an album to truly cherish. An album not of these hectic times, yet all everyone needs to unwind. So people, if you check out only one album this year by a band you have never heard of, this is the one.”
  • Luminous Dash: “Schoonheid met inhoud van deze Antwerpenaren, getuige eveneens de interesse van over de taalgrens, of het respect van groepen als The Zombies (die van Time Of The Season dat we tegenwoordig zo vaak en zo mooi van Pavlove horen) of (jawel) The Brian Jonestown Massacre.”
  • Cutting Edge (****): “Wie de kunst om te ontroeren bezit, laat zich niet in een keurslijf dwingen. 'Heartbreak Hi' mag dan wel zwaarmoedig zijn, maar gedeelde smart is halve smart en The LVE onze nieuwe therapeut.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over