Tom Waes wil al heel lang een roadtrip door Amerika maken. Wel geen Route 66 voor Tom, die doet echt iedereen. Gewoon eentje minder dan maar: Route 65, een belevenis! Op zondag 19 april neemt hij de kijker mee langs die bijzondere route.

Op zondag 26 april is er geen Reizen Waes want dan brengt Eén de slotshow van Iedereen tegen Kanker. In de laatste uitzending van dit seizoen van Reizen Waes op zondag 3 mei, pakt Tom uit met heel wat straf materiaal die de voorbije uitzendingen niet gehaald hebben.

Route 65

Route 65 start in het kleine stadje Albert Lea, Minnesota en eindigt 5 staten en 1600 kilometer verder in het dorpje Clayton, Louisiana. Het is een heel gewone weg, zonder enige historische betekenis, recht door het midden van de Verenigde Staten. Maar het blijft natuurlijk wel Amerika. En dus kom je er van alles tegen.

In Des Moines, de hoofdstad van Iowa, krijgt Tom de grootste hamburger uit z'n leven voorgeschoteld en 15 minuten hem op te eten. Iets verderop in Jamesport, Missouri, komt hij terecht bij één van de oudste Amish gemeenschappen van Amerika. Eén van de families nodigt hem zelfs uit voor het avondeten. En in de zuidelijke staat Arkansas heeft hij een ontmoeting met het hoofd van de extreemrechtse Ku Klux Klan. En daar is Tom echt niet goed van: bekijk hieronder een fragmentje van net na zijn bezoek: " Razend word ik van die mens."

Reizen Waes: op zondag 19 april om 20.30 uur op Eén.

In de allerlaatste aflevering van dit seizoen op 3 mei pakt Tom uit met heel wat hoogtepunten en ongezien straf beeldmateriaal: van de indrukwekkende metro van Pyongyang en de straffe Raramuri indianen in Noord-Mexico tot een halve Titanic op Route 65.

Daarnaast blikt Tom nog één keer terug op de momenten die hij nooit zal vergeten. Zoals zijn kajaktocht door de wildernis van Alaska, zijn bevreemdende bijna-doodervaring in Seoul en het adembenemende noorderlicht in Spitsbergen.

Reizen Waes: op zondag 3 mei om 20.30 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: