Op 7 april verschijnt 'Stay Restless’, het nieuwe album van Too Tangled op Vynilla Vinyl / LC Music. De eerste twee Belgische release shows vinden plaats op 5 april in de Charlatan (Gent) en op 11 april in de Casino (Sint-Niklaas).

Too Tangled is het Gentse duo Roeland Vandemoortele en Eva Buytaert. De groep speelde het voorbije anderhalf jaar meer dan 100 concerten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Nederland. Het was tijdens die intensieve tournees dat de eerste impressies en teksten voor 'Stay Restless' vorm kregen. Begin december trok de groep naar Oxford, waar de groep haar intrek nam in de befaamde Courtyard Studio’s, bekend als de vaste thuisbasis van Radiohead. De groep ging in zee met producer Ian Davenport, die eerder samenwerkte met Supergrass en Band of Skulls.

Op 'Stay Restless' klinkt Too Tangled verfrissender dan ooit. Ze gingen onder meer aan de slag met tapecassettes en de originele, analoge mixing consoles van Neve. Essentieel om de plaat de juiste klankkleur mee te geven. 

De Europese tournee van Too Tangled is gestart op 13 maart in het Zwitserse Basel. Dit weekend werd het eerste buitenlandse concertluik afgesloten in de prestigieuze Lido Club te Berlijn. Lees Too Tangled hun tour verslagen hier.

Voor de video van 'Place of Gold’ trokken Roeland en Eva naar de Britse kust voor een samenwerking met het in Londen gelokaliseerde 'Gus and Stella photography’. Het werd een intuïtieve coöperatie tussen beide duo’s. Een weerspiegeling van het wegglijden van het 'nu’, op zoek naar dat ene moment waar de tijd stilstaat. ...the light might be brighter on the other side of the moon…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: