Op 17 januari 2014 komt Trans-Siberian Orchestra (TSO voor de vrienden) voor de tweede maal naar België! De fans mogen zich in Vorst Nationaal verwachten aan een greatest hits tour met een selectie uit de nieuwe compilatie CD “Tales Of Winter – Selections From The TSO Rock Operas” en andere populaire TSO nummers.

Op papier leek het een doodgeboren kind, maar in werkelijkheid overtrof het succes van Trans-Siberian Orchestra alle verwachtingen. De formatie werd in 1996 opgericht door producer/componist en tekstschrijver Paul O’Neill (manager en producer van onder andere Aerosmith, Humble Pie, The Scorpions en Savatage). Aanvankelijk kende de groep succes met cd’s en rockopera’s vol Kerstliederen.

In 2000 brachten ze in Amerika Beethoven’s Last Night uit: een fictief verhaal over de laatste nacht in het leven van Beethoven waarin Ludwig de duivel verslaat op de tonen van klassieke rocksongs met riffs die refereren aan composities van de bekende dove componist.

Amerika is laaiend enthousiast over de live-concerten van TSO. Men omschrijft er hun shows als een kruising tussen Tommy (The Who), Phantom of the Opera en West Side Story. De unieke combinatie van muzikale virtuositeit, technische hoogstandjes en sterke verhalen leverde hen de geuzennaam Pink Floyd on steroids op. Ze verkochten ondertussen meer dan 10 miljoen platen en spelen overal voor volle zalen.

Omdat de Belgische fans zich perfect zouden kunnen voorbereiden, brengt Universal op 23 september 2013 “Tales Of Winter – Selections From The TSO Rock Operas” met onder andere "Sarajevo 12/24", "Wizards In Winter" en "Christmas Canon" uit.

Op 17 januari 2014 kan je - exclusief voor België - een unieke uitvoering van hun Europe 2014 Winter Tour meemaken. Liefhebbers van rockopera’s, symfonische muziek en progressieve (hard)rock weten alvast wat gedaan die avond.

Trans-Siberian Orchestra
17 januari 2014, 20u30
Vorst Nationaal Club, Brussel
tickets: www.sherpa.be
De ticketverkoop start op 19 september 2013 om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: