Liefhebbers van Dire Straits mogen zich alvast verkneukelen. Drie leden van de band hebben immers besloten om de muziek van de grootste groep van de jaren 80 terug naar het podium te brengen. The Straits blazen het legendarische repertoire van Dire Straits nieuw leven in met een veelbelovend Greatest Hits concert. Op de setlist : 'Sultans of Swing', 'Romeo and Juliet', 'Tunnel of Love', 'Money for Nothing', 'Walk of Life', 'So Far Away', 'Brothers in Arms' en vele andere nummers die mee geschiedenis schreven.

Alan Clark, de eerste toetsenist bij Dire Straits staat bekend om zijn gevoel voor arrangementen. Hij was co-producer voor 'On Every Street' en werkte al samen met verschillende grote namen zoals Eric Clapton, Bob Dylan en Tina Turner.

Phil Palmer, gitarist met een stevige reputatie, vergezelde Dire Straits op hun laatste wereldtour. Zijn talent bleef niet onopgemerkt voor artiesten als Roger Daltrey, Sting, Dylan en Clapton. Chris White speelde al met Paul McCartney en Joe Cocker alvorens hij voor het legendarische saxofoongeluid zorgt bij Dire Straits. Mark Knopfler werkte nog met hem samen voor twee studio albums.

Terence Reis zal de drie muzikanten vergezellen. Zijn invloeden (JJ Cale, Mark Knopfler, Steve Earle) talent en behendigheid maken van hem een perfecte frontman.
Aangevuld met een sterke ritmische sectie vormen The Straits een indrukwekkende en hechte band.

Hun uitverkochte show in de prestigieuze Royal Albert Hall in mei wist zowel fans als critici te bekoren. In oktober starten The Straits hun tour in Engeland. Een afspraak met het Belgische publiek maken ze op vrijdag 28 oktober in de Ancienne Belgique !

The Straits
Vrijdag 28 oktober 2011, 20:00
AB, Concerts
www.abconcerts.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: