In september 2010 bracht Universal Music twee dvd’s van de succesvolle animatieserie Uki uit. In dit programma, dat sinds april 2010 te zien is op Ketnet, neemt Uki zijn kijkertjes (1 tot 4 jaar) bij de hand om samen met hem de wereld te ontdekken.

Niet alleen in Vlaanderen slaat Uki aan, ook in Wallonië verovert dit schattige kleine wezentje stilaan de kinderharten. In het totaal gingen in België al meer dan 20.000 exemplaren van de eerste 2 volumes over de toonbank en dus bereikten ze allebei de gouden status.

De Gouden Award zal deze namiddag (om 15u.) plechtig overhandigd worden aan allemaal kleine Uki fans, en dat door niemand minder dan de Sint! Adres: Ring Shopping Kortrijk Noord, Ringlaan 34, 8500 Kortrijk.

Uki genomineerd voor KidScreen Award
En Uki is niet alleen succesvol bij ons. Ook in het buitenland wordt de serie positief onthaald. Uki werd aan al meer dan 20 zenders in het buitenland verkocht en is onder andere te zien op de BBC. De serie is ook genomineerd voor een KidScreen award in de categorie ‘Best Animated Preschool Series’. Deze prestigieuze award wordt op 17 februari uitgereikt door het internationale vakblad ‘KidScreen’ in New York.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: