© Edwin Houdevelt

Zondag bracht een van de bekendste Italiaanse zangers, Umberto Tozzi nog eens een bezoek aan België. Het ging om een eenmalig concert en het was dan ook niet te verwonderen dat het Casino-Kursaal in Oostende goed volliep.

De teller van Umberto's platenverkoop zit al over de 32 miljoen en mag dus wel onder de wereldsterren genoteerd worden. Bij ons in België is Umberto Tozzi ook gekend door zijn deelname aan het Eurosongfestival in 1987, dat toen doorging in Brussel. Het lied "Gente Di Mare" is sindsdien zeer bekend bij ons.

Het werd in Oostende een beetje zijn verjaardagsconcert, want op 4 maart -een dag later dan het concert- werd de Turijnse zanger 61jaar. Umberto had dan ook een heel repertoire om zijn nummers uit te kiezen voor deze show. Sinds halfweg de jaren '70 maakt hij al platen en al heel snel had hij een hit met "Ti Amo", een lied waar we niet al te lang op moesten wachten tijdens de show. Het publiek was dan ook direct heel enthousiast. 'Grazie Umberto' werd meermaals door de zaal gescandeerd.

Tozzi wisselde zijn nummers goed af, "Donna" uit de jaren '70, "Ciao Lulù" uit '91...
Het was echter niet altijd even makkelijk om zijn bindteksten te begrijpen, want hij sprak steeds Italiaans, wat jammer genoeg niet iedereen verstond.

Umberto had een vijfkoppige band bij, maar bracht ook liedjes zoals "Perdendo Anna" solo op een akoestische gitaar, al was zijn saxofonist nooit ver weg.

Tozzi had de zaal zeker mee, wat zeker duidelijk werd tijdens een uptempo nummer "Io Camminerò" en "Immensamente". Ook al verstond je niet alle teksten, de ballades van Umberto Tozzi zijn met zoveel gevoel gebracht dat je de sfeer van het nummer nog begreep.

Maar het publiek was toch het meest enthousiast bij die allerbekendste hits en ging dan ook volop mee in "Gente Di Mare" en al zeker met afsluiter "Gloria". (EV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: