De derde editie van Gentse Feestjes zit vandaag halfweg. Het kleine broertje van de grote Gentse Feesten serveert ook dit jaar een eigenzinnige mix van muziek, theater en comedy, terwijl overdag de kinderen worden getrakteerd op fijne theatervoorstellingen.

Unieke avondconcepten

De tweede helft van Gentse Feestjes belooft een eigenzinnige rollercoaster te worden. Chantal Acda (Sleeping Dog, Isbells) komt samen met Gaëtan Vandewoude (Isbells) een intieme set spelen, met Winterslag als support. Vrijdag ontvangen we het Nederlandse concept Storytelling@..., waarbij telkens twee muzikanten zonder script via verhalen en liedjes met elkaar in gesprek gaan. Op Gentse Feestjes zullen Douglas Firs en Steven De Bruyn (Rhythm Junks) die uitdaging aangaan.

Het door Vranckx opgehemelde collectief Redhorse Reporters host op zaterdagavond een Docu Night, in aanwezigheid van de makers. Zondag sluit het nieuwe project van Bony King en Douglas Firs onder de naam Paper Wings ons festival af, samen met acteur Adrian Sack, die de monoloog 'LAB' brengt.

Traject Jonge Makers

Op twee weken tijd een nieuwe kindervoorstelling in elkaar boksen. Een race tegen de klok waar acteurs Danielle De Nul en Andy Verkerschaver volmondig ja op zeiden. Het Traject Jonge Makers zit momenteel in de laatste rechte lijn naar première op zaterdag 23 en zondag 24 juli. Afgaande op de reacties van theaterprofessionals die net naar een doorloop kwamen kijken, kunnen we gerust zijn: 'De put zonder echo' gaat knallen!

Afsluiten voor de de kinderen doen we op zondag met een heus Verkleedfeestje. Omdat ook het jonge volkje het einde van de feesten op gepaste wijze moeten kunnen vieren. Voor het toegangsticket krijgt iedereen pannenkoeken en toverdrank, terwijl de kinderdisco is geopend en een goochelaar en grimeur de boel opvrolijken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over