Na de succesvolle verfilmingen van Twilight, New Moon, Eclipse en Breaking Dawn Part 1 is het op 14 november eindelijk zover: "Breaking Dawn - Part 2", de lang verwachte climax van The Twilight Saga, speelt in de Belgische zalen. En daar hoort natuurlijk ook een finaal soundtrackalbum bij.

De serie staat bekend om haar muziek, dus de laatste soundtrackplaat kon niet anders dan enkele knappe songs en bijzondere samenwerkingen bevatten. Alle songs op het album zijn zoals steeds exclusief geschreven voor de film wat deze soundtrack tot een bijzonder verzamelwerk maakt. Naast Green Day die de leadsingle levert met The Forgotten, pronken ook grote namen zoals Feist en Ellie Goulding op het album. Het nummer van Ellie Goulding, werd voor de gelegenheid trouwens geproducet door off-stage boyfriend Skrillex. Ook 'Twilight'-ster Nikki Reed mocht haar stem verlenen aan de plaat. Christina Perri, die op de soundtrack van 'Breaking Dawn - Part 1' te horen is, keerde ook voor het nieuwe album terug.

De veertien nummers verschijnen vandaag 9 november, vijf dagen voor de Belgische release van de laatste 'Twilight'-film.

Tracklisting THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – PART 2 Soundtrack
1. Where I Come From - Passion Pit
2. Bittersweet - Ellie Goulding
3. The Forgotten - Green Day
4. Fire In The Water - Feist
5. Everything And Nothing - The Boom Circuits
6. The Antidote - St. Vincent
7. Speak Up - POP ETC
8. Heart of Stone - Iko
9. Cover Your Tracks - A Boy and His Kite
10. Ghosts - James Vincent McMorrow
11. All I¹ve Ever Needed - Paul McDonald & Nikki Reed
12. New For You - Reeve Carney
13. A Thousand Years (Part Two) - Christina Perri
14. Plus Que Ma Prope Vie - Carter Burwell

Synopsis: Na een bewogen bevalling wordt Bella wakker in een andere gedaante. Terwijl ze met hulp van Edward en zijn familie probeert te wennen aan haar nieuwe leven, reist het nieuws van de geboorte de wereld rond. De Volturi krijgen echter een vertekende versie van de feiten te horen. Ze zijn woedend en willen gerechtigheid. De Cullens zoeken noodgedwongen hulp bij de andere clans…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: