Aanstaande zondag 2 maart worden voor de 86ste keer de prestigieuze Academy Awards uitgereikt in Hollywood. Het kan je niet ontgaan zijn: veelbelovend acteur Barkhad Abdi (1985) is genomineerd voor dit gouden beeldje. In aanloop naar de uitreiking van aanstaande zondag, publiceren we een uniek video interview met deze bescheiden acteur uit de actiethriller Captain Phillips, die vanaf 21 maart verkrijgbaar is op DVD en Blu-Ray™. Bekijk de video hier!

Synopsis

In Captain Phillips brengt regisseur Paul Greengrass het waargebeurde verhaal van de kaping van het Amerikaanse container schip Maersk Alabama  door Somalische piraten naar het grote scherm.  Door de lens van Greengrass ontluiken zich simultaan een spannende thriller en een portret van de huidige effecten  van de globalisatie. De film speelt zich af voor de kust van Somalië en  focust op de relatie tussen de kapitien  Richard Phillips (Oscar winnaar Tom Hanks) en zijn Somalische tegenhanger, Muse (Barkhad Abdi) die beide de menselijke tol zullen betalen voor economische krachten die ze niet controleren.

De film is gebaseerd op een boek ‘A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and dangerous Days at Sea’, geschreven door Richard Phillips met Stephan Talty. Captain Phillips van regisseur Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum, United 93) verschijnt 21 maart op DVD en Blu-ray™.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: