Donderdag 7 maart vindt de exclusieve screening van Dave Grohl’s documentaire « Sound City » plaats in cinéma Aventure te Brussel. De Foo Fighters frontman maakte een documentaire over de iconische Sound City Studios in Californië. « Sound City »,vertelt het verhaal van de Van Nuys studio waar onder andere Nirvana in 1991 Nevermind opnam. Grohl kwam op het idee nadat hij de Neve 8028, een opnameconsole uit de studio kocht nadat deze de deur sloot voor commercieel gebruik. Grohl: “Sound City is een film over Amerika’s grootste en onbezonnen studio.

Diep in het zonovergoten Californische San Fernando Valley was dit de geboorteplaats van een legende. De studio was getuige van een hoop geschiedenis.” De Neve 8028 console is gebruikt sinds 1972 en heeft sindsdien een flinke rij bekende artiesten voorzien van opnames. Van Tom Petty tot Guns ‘N Roses maar ook Rage Against The Machine, Slipknot, Nine Inch Nails en Metallica. Albumklassiekers als Rumours van Fleetwood Mac werden er opgenomen, net als After The Gold Rush van Neil Young.

Bekijk de filmtrailer hier: http://bit.ly/TDG6Ja Boek uw tickets voor deze eenmalige screening via http://bit.ly/ZLvmg0 . De soundtrack ligt vanaf 8 maart in de winkel!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: