Wegens groot succes zal Utopolis de documentaire ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’ nogmaals vertonen. De film kreeg zeer goede recensies en was dan ook snel uitverkocht. “Eigenlijk gingen we de film slechts één keer vertonen, maar op vraag van het publiek zenden we het nogmaals uit,” aldus Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België. De extra vertoning zal op donderdag 7 mei om 20u doorgaan in Utopolis Mechelen.

Velen keken al geruime tijd uit naar de film, dat een uniek portret van Kurt Cobain beloofde. Het is dan ook het eerste portret van het rockicoon dat officieel de goedkeuring kreeg van zijn familie. De release op 23 april loste alle verwachtingen in. Filmcritici waren laaiend enthousiast.

“We voorzagen één vertoning van de docu in alle Utopolis-complexen, maar dat bleek niet voldoende. De vertoning had zo’n succes dat we besloten om de documentaire nogmaals te vertonen in Mechelen”, zegt Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België. “Het heeft ons even tijd gekost om alles te regelen, maar we zijn blij dat we nu kunnen aankondigen dat er een tweede vertoning zal volgen op 7 mei.”

Kurt Cobain: Montage of Heck

Brett Morgen maakte een zeer knappe rockumentaire met film-, muziek-, en home-videofragmenten uit het persoonlijke archief van rockicoon Kurt Cobain. De - vaak nog nooit vertoonde - beelden werden aangevuld met interviews van familie en vrienden, inclusief zijn vrouw Courtney Love. We zien de jonge Kurt opgroeien tot de legendarische ster. Als kijker ervaar je het leven, de kunst en de gedachtegang van Kurt Cobain zoals nooit te voren.

Praktisch

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: