Op woensdag 19 oktober 2016 neemt het panel van Het Grootste Licht het op tegen de stoerste acteur van Vlaanderen: Axel Daeseleire. Axel is erg creatief aangelegd en laat zich niet makkelijk oplichten. Hij wordt dus een geduchte tegenstander voor Frieda, Sven, Olga en Guga. De winnaar van de aflevering gaat naar huis met een waaier aan exotische prijzen, waaronder een versteende dino-drol.

In de eerste opdracht moet het gezelschap zo snel mogelijk een minigolfparcours afwerken. Dat parcours heeft één belangrijke hindernis: het moet afgelegd worden met eieren in plaats van golfballetjes. Wie put de eieren het snelst? Wie kan zijn kalmte bewaren? En vooral: wie gebruikt de minste eitjes?

Voor de volgende taak wordt de groep opgedeeld in 2 teams. Frieda, Olga en Guga slaan de handen in mekaar en nemen het op tegen Axel en Sven. Beide teams moeten zo snel mogelijk een bed opmaken zonder elkaars hand los te laten. Terwijl Axel en Sven erop los kibbelen, kan Guga niet wachten om met zijn vrouwelijke collega’s onder de lakens te kruipen.

De volgende opdracht heeft een maquette en een aardappel in de hoofdrol”, kondigt Ruth Beeckmans aan. Het panel moet een zo hoog mogelijke brug zien te bouwen over het water van de maquette. Daarvoor mogen ze enkel de attributen gebruiken die voorhanden zijn, o.a. spaghetti, speelkaarten en cocktailrietjes. De brug moet de aardappel zelfstandig kunnen dragen. Wat de kandidaten niet weten, is dat er in de ruimte een aantal hints verborgen zijn die hen naar extra bouwmateriaal leiden… Wie bewijst dat hij Het Grootste Licht is?

De afleveringen van Het Grootste Licht zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: