Speciale uitzending Café Corsari en comedyshow Comedy Corsari ten voordele van Nepal

Op dinsdag 5 mei staat Café Corsari volledig in het teken van Nepal en de slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Op zaterdag 25 april werd Nepal getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. 5,3 miljoen mensen wonen in de getroffen zone, onder wie een groot aantal kinderen.

Café Corsari zet zijn schouders onder de solidariteitscampagne voor de slachtoffers met een speciale uitzending én een comedyshow. De comedyshow begint onmiddellijk na de speciale uitzending maar wordt niet op Eén uitgezonden. Het publiek betaalt eenmalig een bedrag van minstens 15 euro en woont in ruil de live-uitzending bij én de comedyshow.

Inschrijven voor de special en de comedyshow van vanavond kan via de website van Eén: www.een.be/programmas/cafe-corsari/comedy-voor-nepal.

Freek Braeckman en Tomas De Soete ontvangen in hun speciale uitzending de hulp van onder andere Tom Lenaerts, Joy Anna Thielemans, Ben Roelants, Sien Wynants, Leonard Muylle, Slongs Dievanongs, Stijn Vercruysse, Jef Neve, Noémie Wolfs, Tatyana Beloy, Salah Ibnou Kacemi en Bart Peeters.

Tom Lenaerts – ambassadeur van S.O.S. Kinderdorpen – vertelt over de straffe initiatieven ter plaatse om kinderen en ouders te herenigen en op te vangen.

Ook Louis Jeannin komt langs. Deze jonge man trok door de Himalaya op het moment van de aardbeving. Hij wilde er vrijwilligerswerk doen als tandarts in een klein dorpje en schoot er na de ramp onmiddellijk in actie.

Café Corsari toont ook hoe afgelopen weekend enkele dynamische duo’s geld hebben ingezameld ten voordele van S.O.S.Nepal.

Café Corsari S.O.S. Nepal, op dinsdag 5 mei om 22.10 uur op Eén.

COMEDY CORSARI:

Na afloop van de televisie-uitzending van Café Corsari morgenavond, brengen huiscomedian Jan Jaap Van der Wal samen met collega's Michael Van Peel, Nigel Williams, Xander De Rycke en Bas Birker een comedyshow voor S.O.S. Nepal. Comedy Corsari wordt niet uitgezonden op Eén.

BIJDRAGES VOOR NEPAL ZIJN WELKOM OP:

  • Zes grote Belgische hulporganisaties sturen hulpverleners naar Nepal en zamelen samen geld in voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. Ze lanceren met het consortium 12-12 een campagne 'SOS Nepal' en roepen op om te storten. In het Consortium zitten Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en Plan België. Het rekeningnummer is BE19 0000 0000 1212.
  • Rode Kruis Vlaanderen: Via www.rodekruis.be of op rekeningnummer BE53 0000-0000 5353 met vermelding "Nepal".
  • Artsen zonder Grenzen stuurt een extra chirurgisch team naar Nepal. Een gift -AzG doet wel geen specifieke oproep voor Nepal- is welkom op BE73 0000 0000 60 60.
  • SOS Kinderdorpen: Informatie via www.sos-kinderdorpen.be, storten kan op: BE17 3100 4034 5521 met vermelding van "Nepal".

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over