Vorige week ging er een nieuwe film in première die toch wel wat media-aandacht trok. Zijnde het nu positief of negatief, over de film werd veel gepraat. Astrid Coppens maakte haar eerste filmdebuut met Verborgen Verlangen. De meningen zijn verdeeld maar wijzen voor het grootste deel toch naar één kant. De film ging vorige week in première in Kinepolis Antwerpen.

Verborgen Verlangen vertelt het verhaal van twee broers die kost wat kost de uitgeverij van hun ouders proberen recht te houden. De boeken die ze publiceren worden echter nooit een groot succes. De uitgeverij dreigt dan ook failliet te gaan. Op een dag komt Louise Elschot (Astrid Coppens) binnen in het kantoor van Vincent van Brakel (Roel Vanderstukken). Ze is een charmante verschijning maar haar boek over het leven van schoenen is niet echt fantastisch. Schoenmaker blijf bij je leest blijkt dan ook een toepasselijke uitspraak voor deze schoenverkoopster. Dennis van Brakel (Mathias Sercu) krijgt daarentegen een geweldig boek toegestuurd door Herman Schotte (Dominique Van Malder). Hoe geniaal hij ook is in het schrijven van boeken, zo schuchter is hij van mensen. Hij brengt dan ook zijn dagen door op zijn appartement, schrijvend en glurend naar zijn buren, zijn inspiratiebron. Een rol in de media is dan ook voor hem totaal niet weggelegd. Dennis krijgt dan ook een geniale ingeving. Wat als hij de twee combineert? Louise gemaakt voor de media maar niet om te schrijven tegenover Herman, een geniale schrijver die absoluut niet houdt van belangstelling. Beide gaan niet direct akkoord, maar besluiten dat het toch de enige oplossing is om hun droom waar te maken.

Ondanks niemand het verwacht had, wordt het boek een schot in de roos. Het boek komt al snel op nummer 1 en iedereen praat erover. Louise wordt overal gevraagd in talkshows, verschijnt in alle kranten en de roem waarop ze zolang wachtte valt eindelijk in haar schoot. Als Herman ontdekt dat zijn muze Jeanne Van Oost (Joke Devynck) helemaal ondersteboven is van het boek wil hij stoppen met deze komedie. Hij wil erkenning voor zijn boek, zodat hij eindelijk in haar gezichtsveld komt. De broers zien het succes al in elkaar zakken en de uitgeverij ten onder gaan. Hoe moeten ze dit vertellen aan Fred (Hans Royaards) en Mathilde (Janine Bischops), hun ouders? Kost wat kost proberen ze de situatie te redden maar gaan ze daar ook in slagen?

Verborgen Verlangen is een typische feelgood movie. De film gaf Astrid Coppens de kans haar eerste grote rol te spelen. Er zijn misschien nog werkpuntjes aan de acteerprestaties, maar ze slaagde er toch in om een totaal ander personage dan haar alom gekende personage dat ze in haar eigen TV-programma’s speelt neer te zetten. Ze kreeg al een geluk de steun van ervaren acteurs die haar met alle plezier hielpen op de set. Roel, Mathias, Dominique en Jeanne zetten dan ook overtuigend hun personage neer. Plaats daarnaast nog twee acteurs met ontelbare bakken ervaring als Hans Royaard en Janine Bischops en je krijgt toch wel een mooie cast te zien. Wie we zeker ook niet mogen vergeten zijn Kim Hertogs, Robrecht Vanden Thoren en Charlotte Timmers. Kim vertolkte de rol van beste vriendin van Louise, Robrecht mocht dan weer Astrid’s lief zijn en Charlotte het eigenwijze hulpje van de broers Van Brakel. Een mooie cast die het toch maar goed gedaan hebben. Maarten Moerkerke mocht de regie van deze film op zich nemen.

De meningen of het nu een goede film is of niet zijn verdeeld. Je kan dan ook best zelf gaan zien want voor iedereen is dit anders. Het is een film met een mooi verhaal waarbij je niet te veel moet nadenken, maar dat moet misschien ook niet altijd bij een avondje uit. Het is niet de beste film die de laatste tijd is uitgekomen maar ze moeten dan ook opboksen tegen films als bijvoorbeeld “Het Tweede Gelaat”. Sinds vorige week is de film te zien in alle zalen van de Kinepolis. De film ging echter vorige week al in première en trok alle aandacht. Astrid Coppens arriveerde samen met de cast in een grote roze limo waarna ze naar de nieuwe bar van de Kinepolis begeleid werden. “Loft” is hun nieuwste trendy bar en bevindt zich helemaal bovenaan in het gebouw. Nadien konden fans hen bewonderen aan de grote wall waar de sterlegging plaatsvond. Na de film ging de cast nog even in alle zalen langs om het applaus in ontvangst te nemen. Een afterparty met de genodigden in “Loft” sloot de avond af.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: