200 jaar geleden werd één van de meest geliefde Italiaanse componisten ooit geboren: Giuseppe Verdi. Om dat te vieren brengt Music Hall een heus festival ter ere van de maëstro. Van 4 tot en met 13 oktober 2013 kan je op drie verschillende locaties in Vlaanderen zijn drie grootste opera's (her)ontdekken: La Traviata, Nabucco en Aïda. Een grandioos galaconcert in Vorst Nationaal wordt een stijlvolle afsluiter van dit feestelijke eerbetoon.

Om dit prestigieuze festival te lanceren, geven de organisatoren vanaf vrijdag 8 maart, 10 dagen lang maar liefst 25% vroegboekkorting op de allereerste tickets!

De Meesterwerken
Verdi 200 : Aïda
05.10.2013 - 09.10.2013

Aïda is een vernieuwende en intense opera. Het stuk is gevuld met grootse koren, zoals de alom bekende triomfmars, maar het is in feite één van de intiemste drama’s die de Italiaanse grootmeester op muziek zette. Verdi schreef voor Aïda zeer emotionele muziek. De bekendste aria’s zijn Celeste Aïda en O Patria mia.

Verdi 200 : Nabucco
06.10.2013 - 10.10.2013

Nabucco vertelt de spannende confrontatie tussen dictatuur, zelfverheerlijking en machtswellust. Het is een verhaal over de nationaliteit van volkeren en de vermeende religieuze grondslagen ervan, een onderwerp dat ook in deze tijd brandend actueel is. Laat je ontroeren door het indrukwekkende Va pensiero, de wereldberoemde aria waarin het slavenkoor hun vaderland bezingt.

Verdi 200: La Traviata
04.10.2013 - 11.10.2013

La Traviata is wereldwijd één van de meest uitgevoerde opera’s. Het is hét sluitstuk van Verdi’s persoonlijke stijl. Het libretto van de opera is van de hand van Francesco Maria Piave. La Traviata is een toegankelijk stuk, een aanrader voor de beginnende operabezoeker.

Gala Verdi 200
12.10.2013

De grootmeester zelf zal tijdens dit galaconcert het bijzondere verhaal van zijn leven en zijn werken vertellen, op een groot projectiescherm zullen beelden de uitvoering illustreren. De arena van Vorst Nationaal zal de sfeer van de échte opera ademen. Een unieke ervaring!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: