• “Vuurwerk: London baby. […] Ze leggen de lat hoog voor zichzelf, en leverden hier niets minder dan topkwaliteit af. Indrukwekkend” **** - De Standaard
  • “Vonken en VUURWERK? Tent in de fik […]Belgische Londenaars scheren de hoogste toppen op Werchter” **** - De Morgen
  • “De beste 10 concerten van Rock Werchter 2017: Vuurwerk speelde een set vol elektro - soms zweverig, soms dreunend, maar altijd met een kloppend hart”- Focus Knack

Met ‘Hearts Beating In Sync’ brengt VRWRK - ze lieten de klinkers vallen* - een zwoele soundtrack over een'post-breakup summer'. De Londense Salem Khazali verzorgt, net als op single “Face it”, opnieuw de zangpartijen.

"Tijdens het schrijven van het album kregen we alledrie een relatiebreuk te verwerken" vertelt Thieu Seynaeve.

" ‘Hearts Beating in Sync' is een nummer over het terugvinden van je dromen na een breuk, over vrijheid en levenslust, over nieuwe mensen leren kennen en oude vrienden herontdekken. Jezelf opnieuw verliezen in muziek, als luisteraar of als muzikant, en de krachtige connectie met mensen waarmee je deze ervaringen deelt."

Seynaeve werkt overdag als klinisch psychiater in een Londens ziekenhuis en vormt samen met Jergan Callebaut, psycholoog, de stuwende kern van VRWRK. Het duo legt er momenteel de laatste hand aan hun debuutalbum samen met Salem Khazali, die volgens Humo doet denken aan een jonge Kele Okereke (Bloc Party), zowel qua stem én uiterlijk als podiumpresence.

Vorige maand speelde VRWRK nog een indrukwekkende show op Rock Werchter, vandaag lanceert de band hun nieuwe single ‘Hearts Beating In Sync’ die Spotify meteen oppikt in hun veelbeluisterde New Music Friday NLplaylist.

Bekijk de 1 minuut RW aftermovie op de tonen van ‘Hearts Beating In Sync’ hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over