Schitterend: de vlammetjes voor De Warmste Week zijn terug! En wel hoe. Het nieuwste, lichtgevende, vlammetje is dit jaar een 'waakvlammetje'. Het staat symbool voor alle kinderen en jongeren die moeten kunnen opgroeien zonder zorgen. Zita Wauters maakt er als Vlambassadeurhaar missie van om iédereen in Vlaanderen en Brussel een vlammetje op te spelden. En Niels Destadsbader presenteert op VRT 1 tijdens De Warmste Weekalle sleutelmomenten live vanuit Brugge.

Waakvlammetje

Vanaf vandaag kan iedereen opnieuw een vlammetje kopen voor De Warmste Week. Door een vlammetje te kopen en te dragen, steun je de 287 geselecteerde projecten rond het thema opgroeien zonder zorgen.

Dit jaar springt het nieuwste vlammetje bijzonder in het oog: het glow-in-the-dark-waakvlammetje schittert dag en nacht.

Een vlammetje van De Warmste Week kost 4 euro en is te koop op dewarmsteweek.be en in elk KBC-bankkantoor of -verzekeringsagentschap.

Zita Wauters als Vlambassadeur

Zita Wauters trekt tijdens De Warmste Week door Vlaanderen en Brussel als Vlambassadeur. Haar missie? Zoveel mogelijk mensen een Vlammetje opspelden. Ze trekt naar alle uithoeken om vlammetjes te verkopen en om zo samen te vlammen voor een veilige plek voor elk kind en elke jongere. Van een tv-studio, tot een gekke kerstmarkt, een mooi project of warme actie in de buurt: geen locatie is te ver voor de vlammende Zita.

Zita Wauters: "Sinds ik mij kan herinneren staat bij ons thuis de televisie en radio continu aan tijdens De Warmste Week. Ik geniet elke keer weer enorm van zoveel warme pakkende verhalen, en vooral van zoveel goedheid in Vlaanderen. Ik kijk er enorm naar uit en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen, want elk kind zou moeten kunnen opgroeien zonder zorgen, en dat is niet vanzelfsprekend. Ik hoop dat we allemaal samen kunnen vlammen voor een veilige en warme plek voor kinderen en jongeren!"

Zita zal ook tijdens De Warmste Week elke dag in Brugge vlammetjes verkopen. En in Het Warmste Dorp luistert ze naar de mooiste verhalen van actievoerders.

Niels Destadsbader presenteert dagelijkse show

Niels Destadsbader is leading man voor VRT 1 en zal tijdens De Warmste Weekelke dag een show maken vanuit Het Warmste Huis in Brugge. Op maandag 18 december ontsteekt hij de vlam tijdens het startmoment en op kerstavond presenteert hij de slotshow, het traditionele hoogtepunt van De Warmste Week.

Niels Destadsbader: "Sinds mijn periode als Ketnet-wrapper heb ik mijn hart verloren aan onze kinderen en jongeren. Dus hun lot ligt me sowieso nauw aan het hart. En dat zo'n mooi initiatief als De Warmste Week nu mag doorgaan in het prachtige West-Vlaanderen, dat maakt de cirkel helemáál rond. Ik moest dan ook geen seconde nadenken toen ze mij vroegen of ik de tv-shows wilde presenteren. Klaar om samen met gans Vlaanderen te vlammen!"

Wie zal er live radio maken vanuit Het Warmste Huis? Wat staat er allemaal te gebeuren op 't Zand? En welke artiesten komen langs in Brugge? Dat alles kom je te weten op maandag 4 december.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats op 't Zand in Brugge van maandag 18 tot en met zondag 24 december en is te volgen op VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX.

Meer informatie over De Warmste Week 2023 vind je op dewarmsteweek.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: