‘We own the seasons’ is de derde single uit het album ‘A Gentleman’s Agreement’, geproduced door Jo Francken. Een ‘duet’ met drie als het ware, Stef Kamil Carlens (Zita Swoon) & Tom Van Laere (Admiral Freebee) als gasten!

“Het onvoorwaardelijke van vriendschap is één van de krachtigste elementen in de liefde. Zoals alle songs van Dez Mona is "We Own The Seasons" ook autobiografisch. Samen met Tom Van Laere en Stef Kamil Carlens bezingen we de schoonheid van het samenzijn als vrienden en hoe vriendschap evolueert met de jaren. Dit hebben we ook proberen te schetsen in de videoclip geregisseerd door Jozefien Scheepers. We nemen een greep uit de geschiedenis van onze jeugd tot de plaats waar het voor Gregory misschien allemaal wel echt is begonnen, het nachtleven én de karaoke bar. “ (Dez Mona)

Achtergrond
Dez Mona hebben net een zeer geslaagde live tour achter de rug en de pers was lovend:

Maar inmiddels was zowat iedereen in de zaal zo overweldigd geraakt door de pure klasse van dit gezelschap, dat drie bisnummers niet eens overdreven waren. Dez Mona: Overweldigende klasse (damusic)

Het slotoptreden van Dez Mona zette de rotonde van de Botanique in brand. Wie deze mannen nog niet bezig zag, maakt daar beter meteen werk van. Anyone who had a heart would love Dez Mona too. (Focus Knack)

Daarnaast brachten ze ter gelegenheid van Recordstore Day ook een 10” vinyl EP uit met onuitgegeven nummers als Tidebreaker en hun stomende versie van de traditional ‘Didn’t it Rain’ (dat werd opgepikt door Stubru).

Videoclip: www.youtube.com/watch?v=f1bQFbDaZOQ

Festivalzomer:
Ondertussen maken ze zich op om deze zomer op festivals aan te treden. Je zal ze onder andere kunnen zien op Dranouter, Boomtown, Brussels Summer Festival, Pukkelpop ... en meer. Alle data op www.dezmona.com/concerts

Over het Album:
Op ‘A GENTLEMAN’S AGREEMENT’ werden de muzikale grenzen van Dez Mona verkend onder de productionele leiding van Jo Francken. Hij werkte eerder al samen met Admiral Freebee, Milow, DAAU, Monza, An Pierlé en Triggerfinger. In de studio werden telkens weer duidelijke artistieke keuzes gemaakt die steevast resulteren in een verrassend resultaat. Dez Mona ademt experiment en avontuur zonder aan toegankelijkheid in te boeten.

Er zijn voor het eerst gitaren te bespeuren in de line-up met Sjoerd Bruil (cfr. Tim Vanhamel, Sukilove) en multi-instrumentalist Tijs Delbeke (cfr. Sir Yes Sir, dEUS). Op het menu tien compacte songs die hun Dez Mona-eigenheid en –dynamiek over heel de lijn bewaren. Sexy en soms dansbaar zonder het mysterie ook maar één moment uit te schakelen. Er is ook plaats om twee goede vrienden te ontvangen. Stef Kamil Carlens en Tom ‘Admiral Freebee’ Van Laere gaan met Frateur in ‘duet’ op ‘We Own The Seasons’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: