Op vrijdag 15 november 2013 zet Belgium’s Got Talent de eindsprint naar de liveshows in. Juryleden Karen Damen, Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes verwelkomen de laatste talenten op het podium van de Stadsschouwburg en selecteren in de callbackronde de 32 acts die hen het meest hebben geraakt en dus doorstoten naar de liveshows, die een week later van start gaan.

Mr Sousa & The Barracudas mogen vrijdag de spits afbijten. De groep uit Herentals wil aantonen dat blaasinstrumenten ook buiten fanfares gebruikt kunnen worden en dat je er een hedendaagse act mee in elkaar kan boksen. Het enige groepslid dat geen blaasinstrument bespeelt is The One, hun gemaskerde drummer. Over zijn identiteit wordt (voorlopig) in alle talen gezwegen...

Dries Essers is een 30-jarige psycholoog die zijn beroep wil combineren met zijn passie voor circusacts. Hij gelooft rotsvast in circustherapie en wil met een ‘circuscamionette’ rondtrekken naar scholen, internaten en psychiatrische instellingen. Maar om zijn missie via Belgium’s Got Talent te realiseren, zal zijn act wel het verschil moeten maken.

Dansgroep Pirouette uit Wevelgem bestaat nog maar sinds dit jaar, maar dat weerhoudt de dansers er niet van nu al hun kans voor de jury te wagen. Slagen zij er, ondanks hun jong bestaan en de grote hoeveelheid dansgroepen, in om Karen, Rob en Ray te verbazen met hun dans?

De 22-jarige Erika uit Gent is oorspronkelijk afkomstig uit Slowakije. Als kind zong ze veel en het is haar grote droom om dit opnieuw te doen voor een publiek. Erika is echter enorm zenuwachtig en klapt dicht als ze op het podium haar auditie moet doen. Gelukkig weet Koen Wauters in de coulissen wel raad met extreem zenuwachtige kandidaten.

Michael Lanzo, een 34-jarige Izegemenaar, is de laatste kandidaat die auditie doet dit seizoen. Hij is gebeten door de zangmicrobe en zorgt met zijn originele versie van een aantal Vlaamse klassiekers voor een ijzersterk einde van de audities.

Nadat ze alle audities gezien hebben, moeten Rob, Karen en Ray het echter eens raken over de 32 acts die verder mogen naar de liveshows. En dat belooft niet makkelijk te worden. De variatie aan talent was nog nooit zo groot en de keuze wordt dus moeilijk. Alle acts die minstens 2 ja’s kregen, worden opnieuw besproken en geëvalueerd.

Eens de keuze voor de 32 acts is gemaakt, komt het moeilijkste gedeelte voor de juryleden. Want naast het brengen van het goede nieuws aan de deelnemers die verder mogen naar de liveshows, moeten ze aan minstens evenveel acts laten weten dat Belgium’s Got Talent voor hen stopt. De jury merkt snel dat niet iedereen zich zomaar wil neerleggen bij hun beslissing…

Belgium’s Got Talent aflevering 6 op vrijdag 15 november 2013 om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: