Two Sondheim – Bernstein Stories is het nieuwe totaalproject van Musical van Vlaanderen.  Het wordt gepresenteerd in het najaar van 2013. De musicalklassieker West Side Story is het raamverhaal  voor de Vlaamse sidekickproductie Sondheim-Bernstein.  West Side Story wordt gebracht in een eerlijke versie: een  levenskrachtige, heftige Broadway Classic, een moderne Romeo en Julia:  ruw, rauw, maar romantisch.  Het explosieve meesterwerk, met de prachtige  choreo van Jerome Robbins en de onvergetelijke muziek van Leonard Bernstein, op liedteksten van Sondheim.

Het verhaal is gebaseerd op Shakespeare’s Romeo & Julia maar neergezet in een moderne setting in New York. Tony en Maria, uit verschillende straatbendes, worden verliefd op elkaar ondanks de rivaliteit tussen de twee bendes. Rivalen, maar hun liefde is  sterk, ze laten elkaar niet los.

Deze Broadway musical ging op 26 september 1957 in première in het New York Winter Garden Theathre en werd 732 keer opgevoerd vooraleer de productie op tournee ging. Het thema, de muziek en het verhaal zijn spraakmakend.. Maria, America, Tonight…  legendarische nummers.

West Side Story is nog altijd ongelooflijk populair. Sinds 2003 is West Side Story op tour en na onder andere het Deutsche Oper (Berlijn), het Koninklijk Theater (Amsterdam),  het Opera House (Tel Aviv) het Lyric Theatre (Sydney), doet de productie nu België aan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
West Side Story
Datum: 
Vanaf 19 november 2013
Locatie: 
Stadsschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

0900 69 900
Meer over