Met zijn nieuwe plaat 'Ranges of Robustness’ onder de arm gaat componist Wim Mertens dit jaar in december op tournee met zijn blazerensemble. De naar het album genoemde tournee focust op nieuw en ouder werk en strijkt op de volgende plaatsen neer: CC Diest (03/12), Koningin Elisabethzaal, Antwerpen (06/12), Bozar, Brussel (07/12), Vooruit, Gent (11/12) en CC Ieper - Het Perron (13/12). Ticketverkoop start op dinsdag 30 april om 10 uur via greenhousetalent.com.

In zijn nieuwe compositie 'Ranges of Robustness', onderzoekt Mertens de talrijke series en gradaties van de notie van 'robuustheid’. In slechts 9 composities komen alle varianten aan bod, "op de manier die ons tijdsgewricht vereist”, in de woorden van Mertens. De hedendaagse symfonische aanpak ligt in lijn met de robuste uitdagingen van vandaag. De eerste single 'Polytics' komt uit op 3 mei, gevolgd door het volledige album op 7 juni.

Wim Mertens is ongetwijfeld een man van veel talenten. Als componist kampeert hij al enkele decennia in de absolute top van de hedendaagse klassieke muziek. Daarbuiten is hij naast zanger - met zijn kenmerkende contratenor - ook een uitstekende pianist, gitarist en violist met meer dan 70 albums op de teller. Na de bijzonder gesmaakte en succesvolle 'Inescapable Tour’ waarmee hij 40 jaar (1980 - 2020) compositie vierde, volgde in 2023 de eveneens met open armen ontvangen 'Voice of the Living Tour’, een ode aan de slachtoffers en soldaten van de Eerste Grote Oorlog. Op zijn nieuwe plaat 'Ranges of Robustness’ - die het hart vormt van de gelijknamige tournee - laat Mertens zich begeleiden door zijn blazersensemble. Verder presenteert hij live een programma met songs als 'Far’, 'The Scene’ of het wereldbekende 'Struggle For Pleasure’, maar ook recente stukken zoals 'Glossary Raisonné’, 'On The Zephyrous Peak’ en 'Sappho’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over