Seattle – Bekend als een stad vol regen, de Space Needle, zijn ferry’s en nog vele andere dingen. Maar sinds de start van de Amerikaanse televisiereeks “Grey’s Anatomy” enkele jaren geleden is de stad nog bekender dan ooit.

Het verhaal rond de hardwerkende dokters van het Seattle Grace Hospital was meteen een schot in de roos. De reeks heeft zijn naam te danken aan het personage “Meredith Grey”(Ellen Pompeo) , een dochter van een befaamde chirurg die zelf haar weg door de opleiding probeert te zoeken. Naast Meredith zijn er nog verschillende andere hoofdpersonages die elk hun eigen verhaal vertellen.

In het eerste seizoen zijn alle artsen nog stagairs (interns). Ze komen recht van de “Med School” en volgen hun stage (internship) in het SGH. Ze worden begeleid door chirurgen (attendings)en assistent chirurgen (residents) en dat niet enkel op medisch vlak. We volgen Meredith, Christina, Izzy, George en Alex doorheen hun eerste jaar stage in het ziekenhuis.

De daarop volgende seizoenen zien we de personages niet alleen groeien in hun carrière, maar ook op persoonlijk vlak. Liefdesrelaties, ruzies, competitie, alle dingen van het normale leven komen aan bod. De reeks biedt een goed evenwicht tussen medische zaken en ontspanning. Het bevat uiteraard ook voldoende cliffhangers waardoor je niet kan wachten om de volgende afleveringen te bekijken.

De rode draad door de reeksen is natuurlijk de relatie tussen Dr. Meredith Grey en Dr. Derek Sheperd (Patrick Dempsey). Doorheen de eerste zeven seizoenen kent hun relatie veel ups-and-downs en is met momenten zelfs onbestaande... Een van de momenten was bijvoorbeeld de terugkomst van Derek’s vrouw Dr. Addison Montgommery (Kate Walsh). Gelukkig is het later allemaal terug goed gekomen tussen de twee, zijn ze getrouwd en hebben ze zelfs de tijdelijke voogdij over hun dochtertje “Zola” dat ze hopen te mogen adopteren. Maar aan het einde van het zevende seizoen dreigt er weer een crisis in hun huwelijk want Meredith heeft geknoeid met Derek’s onderzoek. Zouden ze deze crisis overleven? Dat kan u nu zelf zien in seizoen 8, waarvan wij enkele DVD-boxen mogen weggeven.

Wilt u kans maken op één van deze unieke exemplaren, geef dan een correct antwoord op onze wedstrijdvraag en dan ben jij misschien wel een van de gelukkigen: Wie werd door Owen Hunt tot “Chief Resident” gekroond op het einde van het 7de seizoen?

Wedstrijdpagina

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: