Tom Van Tongerloo
Wasted Penguinz ‘Wistfulness’

Pontuz Bergman en Jon Brandt-Cederhäll, aka Wasted Penguinz, zijn een Zweeds hardstyleduo. In 2008 leerden ze elkaar kennen via het internet. In eerste instantie als concurrenten in het eurodance genre, maar door hun gezamenlijke passie voor harde beats en catchy melodieën besloten ze hun krachten te bundelen. Zo ontstond er een hechte vriendschap en werd Wasted Penguinz geboren.

Hun eerste nummers werden uitgebracht op het Bazz Implant Records label. Hierop volgend tekenden ze bij het grootste hardstyle label Scantraxx Recordz. Heden werd dit album gereleased via Toff Music. Wasted Penguinz werden reeds geboekt op de grootste festivals en evenementen zoals Decibel, Reverze, Mysteryland, Defqon.1, The Qontinent, Tomorrowland, Q-Base, Summerfestival en nog vele anderen. Hoe hun gekke artiestennaam tot stand kwam? Door een combinatie van brainstorming en een grote hoeveelheid bier!

Het album bestaat uit 21 eigen releases en enkele samenwerkingen met collega dj’s. Hun landgenoot Chris One is hier één van. Hij bracht maar liefst twee collabs met Wasted Penguinz tot stand, namelijk ‘I Miss You’ en ‘Wat’. Meer talent vanop Zweedse bodem vinden we bij de samenwerking met Mattias Welin. Deze Zweedse jazz bassist geeft een extra touch aan het nummer ‘Out Of Reach’. Ook buiten de landsgrens kwam een collaboratie tot stand met het Australische hardstyleduo Toneshifterz. Hun nummer getiteld ‘Together’ is dan ook zeer toepasselijk. En last but not least, staat de jonge Nederlander Rebourne. Hij is aan een stevige opmars bezig, maar heeft zijn plaatsje zeker verdiend met hun track ‘Sorrow’.

Aan de titels van de tracks te zien, lijkt het wel alsof Wasted Penguinz ons mee willen nemen op een trip rond de wereld. Zo starten we met ‘International Departure’ richting ‘Sydney’, ‘Florida’ en ‘Venice Beach’ om te eindigen bij ‘Almost There’. Een voor een pareltjes om met volle teugen van te genieten. De titelsong mag uiteraard niet ontbreken. Met ‘Wistfulness’ krijgen we de sound van Wasted Penguinz duidelijk te horen, namelijk erg melodieuze nummers die heerlijk door knallen. Het album wordt afgesloten met twee bonus tracks. Zowel hun track ‘Out Of Reach’, als ‘Those Were The Days’ werden in hun instrumentale versie achteraan de tracklist geprogrammeerd.

De heren van Wasted Penguinz wisten een zeer geslaagd eerste solo album neer te zetten en zoals ze het zelf zouden zeggen: “Just get wasted and do it!”. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: