Yann Tiersen werd in 1970 geboren in Brest en groeide er op met de diversiteit en energie die het Route du Rock festival elk jaar naar zijn Bretagne bracht. Meer nog dan zijn kortstondige, haast onbestaande, klassieke opleiding, hebben zijn punkachtergrond en zijn voorliefde voor elektronische muziek (Neu!, Kraftwerk en Moderat zijn allemaal favorieten) hem beïnvloed. Tiersen vergaarde wereldfaam wanneer zijn vroege albums gebruikt werden in de Bafta-winnende soundtrack voor de film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ (Jean-Pierre Jeunet, 2001).

Intussen is de getalenteerde Franse musicus en componist toe aan zijn negende studioalbum. ‘EUSA’, de Bretoense naam voor het eiland Ushant, is zijn eerste solo pianoalbum en is niet toevallig vernoemd naar de afgelegen plek waar hij woont.

“Wie we zijn als persoon is altijd afhankelijk van waar en wanneer we ons bevinden; ons gevoel van eigenheid wordt gedefinieerd door wat aanvoelt als onze thuis. En dus... ik ben de granieten stenen van mijn huis die ooit rotsen in de zee waren, ik ben ‘gwalarn’, de noordwestenwind die over Ushant en heel Bretagne waait, ik ben de schapenwol, de geur van de heide, de dode bomen en ook zij die nog overeind staan, ik ben mijn muziek en mijn muziek is dit alles.”

Laat je live meevoeren op een reis naar de ruwe, natuurlijke schoonheid van Tiersens geliefde eiland in de Keltische zee. Op zaterdag 8 juli concerteert hij in het magische decor van het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Een concert dat niemand onberoerd zal laten. Tickets zijn beschikbaar vanaf woensdag 22 maart om 13u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Yann Tiersen
Datum: 
Zaterdag 8 juli 2017
Locatie: 
Openluchttheater Rivierenhof

Reservatie:

Meer over