De Pastorij van Olmen is opgeknapt. De benedenverdieping is ingericht voor kleinschalige gemeenschapsvormende activiteiten (lezingen, educatieve workshops, tentoonstellingen,…). Ook de tuin kreeg een nieuw grasveld en hekwerk rondom. Zo is de tuin een uitstekende plek voor gezellige (kleinschalige) artistieke openlucht evenementen. Deze zomer is er alvast een leuke programmatie met optredens, comedy-vertellingen, picknick,... Vaak met gratis toegang. Kortom, ’t zomert in de Pastorijtuin van Olmen.

Optredens

JackoBond, zaterdag 11 juli, 20u

JackoBond is de muziekgroep rond singer-songwriter Riet Muylaert. Ze brengen een beetje kleinkunst en een beetje pop. Na de overwinning in ‘Zo is er maar één’ (VRT), de ‘Doorbraak-trofee’ bij Zomerhit van Radio2 en radiohits als ‘Groot Feest’ en ‘Iedereen is hier vrolijk’, brachten ze een derde album uit. Tijd om even stil te staan bij alles wat er is en wat er niet is. En beslissen: ik ga op een berg wonen...

Gratis toegang.

Hotel Vocal met Barbara Dex, zaterdag 15 augustus, 20u

Barbara Dex, Sam Verhoeven en pianist Pol Vanfleteren brengen een akoestisch avondconcert in openlucht met bekende en soms vergeten pareltjes. Beklijvende songs van o.a. Yasmine, Ann Christy, Ramses Shaffy & Liesbeth List, Dolly Parton, Janis Joplin en uiteraard eigen songs van Barbara zelf passeren de revue tijdens deze avond.

VVK 6 euro, kassa 10 euro, tickets in VC De Kruierie.

Pastorij Vertellingen

De Pastorij Vertellingen zijn leuke comedyvoorstellingen in de Pastorijtuin van Olmen (Pastorijstraat – verkeersvrij). Deuren open vanaf 19u, start van Vertellingen om 20u, einde om 22u. De toegang is gratis. Breng je eigen stoeltje mee! Bij slecht weer gaan de Vertellingen door in de kerk van Olmen.

Nele Goossens: ‘t Zal wel zijn, dinsdag 14 juli

Nele Goossens, o.a. gekend van tv (Chantal uit ‘Flikken’ en als de vrouw van Snelle Eddy), musical (‘Daens’) en het Witte Paard in Blankenberge, brengt in deze hilarische cabaretvoorstelling haar gekke kijk op de wereld. Ze praat, zingt, fluistert en roept met maar één bedoeling: dat u lacht… lacht om de wereld, om kleinmenselijke dingen en vooral om haar!

Gratis toegang.

Verklapt Zomertoer met Bert Kruismans, dinsdag 4 augustus

De ‘Verklapt Zomertoer’ van RTV en Gazet van Antwerpen brengt boeiende vertellers met straffe verhalen naar gezellige locaties in onze provincie (www.verklapt.be). Op dinsdag 4 augustus is Verklapt! te gast in de Pastorijtuin van Olmen met Bert Kruismans. Hij stond mee aan de wieg van de stand-upcomedy in Vlaanderen in de jaren 90. Hij was tweemaal finalist in Humo’s Comedy Cup (1999 en 2000). In 2004 werd deze beroemde snor op overtuigende wijze ‘Slimste mens ter wereld’ en in 2011 zelfs ‘Allerslimste mens ter wereld’. Bert Kruismans is een snedige en actuele taalvirtuoos. Dé vrees van elke politicus, want geen enkel heilig huisje blijft gespaard.

Gratis toegang.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over