Met de komst van Circle Takes The Square presenteert 013 op woensdag 24 juli een wel heel bijzondere show. Na een stilte van 8 jaar, ten tijde van het uitbrengen van de cultklassieker ‘As The Roots Undo’, is de experimentele hardcore band eindelijk terug met de een nieuw album, ‘Decompositions Volume One’. We kunnen gerust spreken van een zeldzame show, want gedurende haar hele carrière stond de band pas één maal in Nederland. Daarnaast nemen zij twee interessante supports mee, Full of Hell en Code Orange Kids. Tickets kosten € 10 (excl. servicekosten) en gaan vanaf woensdag 10 april om 10:00 uur in de voorverkoop.

Het eerste teken van leven omtrent Circle Takes The Square kwam in 2002, toen de band een split-album uitbracht met Pg. 99, een band die geldt als één van de grondleggers van de nieuwe generatie (post-)hardcore bands. Circle Takes The Square viel hierbij al enigszins uit de toon met een zeer experimenteel geluid. Maar het hek was echt van de dam bij de release van het album ‘As The Roots Undo’ (2004). Dit album, wat ondertussen een cultstatus heeft vergaard, zette de band apart van alles wat de hardcore tot dat moment bracht. En toen? Toen gebeurde er niets. Een klein tour en daarna was er geen enkele communicatie meer rond de band. Totdat in 2012, 8 jaar later, plotseling naar buiten kwam dat de band weer in de studio zat. Dat resulteerde in het album ‘Decompositions Volume One’ wat dit jaar uitkwam.

De experimentele, haast avant-gardistische hardcore sound van Circle Takes The Square kenmerkt zich door chaotische drums, zeer technische gitaarlijnen, het samenspel tussen mannelijke en vrouwelijke vocalen, progressieve elementen, noise erupties en invloeden uit grindcore, screamo en metal. Geen gemakkelijke kost, wel uniek en grensverleggend.

Daarnaast neemt de band twee interessante support acts mee. Code Orange Kids, die vorig jaar verraste als support act op de Europese tour van Defeater. Hetzelfde jaar brachten zij hun debuut op Deathwish uit, ‘Love Is Love/Return To Dust’. De extreme hardcore band Full Of Hell opent de avond. Deze Amerikanen stonden nog in V39 tijdens Incubate 2012 met een nietsontziende mix van powerviolence, hardcore en noise.

De show die Circle Takes the Square in 013 geeft op 24 juli is, naast een show als support van Kylesa, pas het tweede bezoek aan Nederland gedurende hun carrière. De band is in Europa voor een rij festivalshows op toonaangevende festivals als Ieperfest en Fluff Fest, maar doet daarnaast enkele clubshows waaronder één exclusieve Nederlandse datum in 013.

Circle Takes The Square
+ Code Orange Kids + Full Of Hell
Woensdag 24 juli 2013 | Kleine Zaal | Aanvang 20:30 | Zaal open 20:00
Tickets € 10 (excl. servicekosten) | Voorverkoop vanaf woensdag 10 april om 10:00 uur.
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: