In 2020 viert 62TV Records zijn 25ste verjaardag. Het label blijft zichzelf opnieuw vinden, en dat doen ze door enkele nieuwe bands te tekenen. Philemon en watchoutforthegiants vormen de eerste namen in een ‘nieuwe lichting’ van 62TV Records (en misschien volgen er wel meer). De bedoeling is om met die bands dit jaar enkele singles uit te brengen, om ze dan volgend jaar, met een eerste EP of album helemaal in de spotlights te zetten.

Eerste naam die 62TV toevoegt aan zijn roster, is Philemon. Het soloproject van Anton De Boes brengt melodieuze lo-fi pop dat zomaar uit de sixties zou kunnen komen. The Beatles, Bob Dylan en zelfs Pavement zijn maar enkele van de invloeden die in zijn muziek weten te kruipen. Momenteel werkt Philemon samen met Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly, Warhaus), Michiel Balcaen (Balthazar, Warhaus) en Kim Van Elsen (Coyote Melon, Philemon) aan eerste EP die in het najaar van 2019 zal verschijnen. De eerste single bij 62TV, ‘Are You Coming To Get Me’ zal in mei uitkomen. Check zijn vorige single Tomorrow

En daarnaast zijn er ook Ninoofse Gentenaren van watchoutforthegiants. De band was finalist bij Humo’s Rock Rally in 2018 en gooide daar ook hoge ogen. De groep werkte sindsdien aan een debuutplaat die een iets meer beheerste versie van de groep toont. Zacht, maar toch nog steeds met de nodige punch en absurditeit om een publiek over de streep te trekken. Het vooruitgeschoven “Monday Man” is alvast een mooi voorsmaakje van hoe het debuutalbum zou moeten klinken. Subtiel, maar met ruimte om telkens iets nieuws te ontdekken. Verwacht ook weldra een nieuwe single van hen!

62TV Records en Nadabooking stellen met gepaste trots ‘Philemon’ en ‘watchoutforthegiants’ live aan u voor tijdens een fijne showcase op 2 mei aanstaande. Plaats van het gebeuren : Cafe des Minimes in hartje Brussel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: