Vrijdag besloot het Nationaal Overlegcomité om het Covid Safe Ticket (CST) ook te gebruiken voor indoor evenementen met een capaciteit van meer dan 200 toeschouwers. Daardoor kan AB vanaf 1 september opnieuw publiek ontvangen zonder mondmasker of social distancing.

De recente uitbreiding van het coronapaspoort door het Nationaal Overlegcomité betekent voor AB een nieuwe stap op weg naar een normale concertbeleving. Concreet houdt deze beslissing in dat AB op een veilige manier terug concerten kan organiseren op volle capaciteit.

“We zijn blij dat we eindelijk weten op welke manier we onze deuren terug kunnen openen. Met de toepassing van het Covid Safe Ticket raken we eindelijk af van de bubbels, de mondmaskers en de anderhalve meter. Dit voelt als een stap in de goede richting, al betreuren we uiteraard dat hiermee nog niet alle belemmeringen van de baan zijn”, vertelt Tom Bonte, algemeen directeur van AB.

Het Covid Safe Ticket creëert voor de organisatie van AB, artiesten en het AB-publiek een duidelijk en haalbaar kader. Toch wil AB benadrukken dat ze erop rekent dat het om een tijdelijke maatregel gaat en hoopt ze binnenkort iedereen te mogen verwelkomen zonder beperkingen.

AB stelt alles in het werk om zo veel mogelijk geplande concerten in september te laten doorgaan. Op zondag 5 september opent ze feestelijk haar deuren met een zonnige en vurige dubbelaffiche van Flavia Coelho & Chicos y Mendez.

Op donderdag 9 september presenteert AB dan weer Spectacles van Benjamin Abel & The Unrequired Love: een verrassende voorstelling op het kruispunt van muziek, hedendaagse dans en theater. Dit is één van de theatershows waar AB mee optreedt als coproducent en die een rechtstreeks gevolg is van de coronacrisis.

Daarna drijft AB het tempo op en staat er nog een pak meer lekkers op de agenda. Een greep uit het aanbod: een tweedaagse van Clouseau in de Grote zaal, Clubconcerten van onder andere Mauro Pawlowski en The Sore Losers en (inter)nationaal hoogbezoek van o.a. Bicep, Froukje en STIKSTOF.

De volledige kalender van AB ontdek je hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: