Concertzaal Ancienne Belgique zoekt op korte termijn horeca-ondernemers om vanaf juni tot en met december een pop-up restaurant & café uit te baten in het voormalige AB Café. Vanaf januari 2023 krijgt AB een gedeeltelijke make-over en wordt de Steenstraat-facade omgebouwd tot een open muziekhuis, inclusief kleine concertzaal en nieuw restaurant met dakterras. In afwachting van deze verbouwing krijgen beloftevolle ondernemers de kans om nieuwe concepten te testen.

Van juni tot en met december stelt AB de volledige infrastructuur van het huidige AB Café & Restaurant ter beschikking, inclusief uitgeruste keuken en buitenterras in de Steenstraat. Ze gaat op deze manier op zoek naar een vernieuwend concept dat concertgangers toelaat een hapje te eten voor hun concert, maar ook voldoende gegadigden aantrekt op de momenten waarop er geen concert plaatsvindt in AB. De concertzaal hoopt op deze manier een springplank te zijn voor beloftevolle ondernemers. Hierbij sluit het niet uit dat een succesvol experiment een definitieve plek kan krijgen in de plannen van de vernieuwde Steenstraat.

“AB staat er al vele jaren om bekend niet alleen een bruisende muziekplek te zijn, maar ook een plek waar het voor de artiesten lekker eten is. Dat willen we in de toekomst ook aan ons publiek kunnen bieden. Het pop-up café/resto kan daarvan een voorproefje worden, als het zich inpast in de duurzaamheidsgedachte die AB ook reeds vele jaren met overtuiging uitdraagt - denk dus: korte keten, lokaal, (Brussels), veggie-based, met sociaal engagement – is dit misschien wel ‘the beginning of a beautiful friendship’.” zegt Tom Bonte, Algemeen Directeur AB

Hoe deelnemen aan deze open call?

Geinteresseerden kunnen zich kandidaat stellen door een mail te sturen naar popup@abconcerts.be voor dinsdag 17 mei. Voeg in je mailtje zeker een onepager toe waarin je ons enthousiast maakt voor je visie of concept. Vergeet hierbij niet je horeca-ervaring te vermelden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: