Absynthe Minded lanceert hun nieuwe single ‘Natural’ uit hun album ‘Sunday Painter’ dat vorig jaar in september verscheen. ‘Sunday Painter’ is een kleurrijk, volwassen album ontstaan uit interne studiosessies met een open blik op de wereld. Het toont de magische synergie tussen pianist Laurens Dierickx en Bert Ostyn, versterkt door jazzy gitaar van Toon Vlerick , subtiel drumspel van Laurens Smagghe, en groovy bass door Sergej Van Bouwel. Dit flonkerende meesterwerk, scherp, vrolijk, melodieus en meeslepend, onthult Absynthe Minded op hun hoogtepunt.

Bert Ostyn over de single: De mens zal nooit afstand doen van het echte lijden, dat wil zeggen, van verwoesting en chaos. Lijden - dat is immers de enige oorzaak van het bewustzijn. Dat zei Dostojevski.

In dit nogal autobiografisch lied Natural vraag ik me dit af; Waarom kan ik geen rustig leven leiden zonder af en toe mezelf of anderen te kwetsen? Is een natuurlijke staat van zijn niet exact dat; periodes van kalmte en sereniteit bruusk onderbroken door momenten van chaos en destructie. Zoals de natuur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over